Το δεύτερο μαύρο κουτί επιβεβαιώνει: Ο Λούμπιτς έριξε το αεροπλάνο

Το δεύτερο μαύρο κουτί επιβεβαιώνει: Ο Λούμπιτς έριξε το αεροπλάνο

Το δεύτερο μαύρο κουτί επιβεβαιώνει την εκδοχή της εσκεμμένης ενέργειας του συγκυβερνήτη. Πώς εξελίσσονται οι έρευνες.

Του Χρήστου Δεμέτη

Το δεύτερο μαύρο κουτί του A320 που συνετρίβη στις Άλπεις επιβεβαιώνει την εκδοχή της εσκεμμένης ενέργειας του συγκυβερνήτη, έγινε γνωστό από πηγές της έρευνας. Το κουτί εντοπίστηκε χτες 20 εκατοστά κάτω από το έδαφος και με την άντληση των στοιχείων του, προκύπτει μία συνολικότερη εικόνα του τι συνέβη τα τελευταία λεπτά της πτήσης A320.

Όπως φαίνεται ο συγκυβερνήτης κλείδωσε έξω από το θάλαμο διακυβέρνησης τον πιλότο ρίχνοντας εν συνεχεία το αεροσκάφος στις γαλλικές Άλπεις. Το δεύτερο μαύρο κουτί εμπεριέχει 500 παραμέτρους, περιλαμβανομένων της ταχύτητας του ύψους ή της κατάστασης του κινητήρα του αεροσκάφους.

Ο εισαγγελέας της Μασσαλίας δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι, από τις μέχρι τώρα έρευνες, προκύπτει πως, τα τελευταία λεπτά, ο συγκυβερνήτης άλλαξε την πορεία του αεροσκάφους και μάλιστα απενεργοποίησε το σύστημα συναγερμού υπερβολικής ταχύτητας.

Μέχρι τώρα οι ερευνητές έχουν περισυλλέξει 150 διαφορετικά δείγματα DNA των θυμάτων.

Οι γαλλικές Αρχές υποσχέθηκαν την ταχεία αναγνώριση των θυμάτων βάσει του DNA τους. «Θα χρειαστούν εντούτοις επιπλέον 3 έως 4 εβδομάδες προκειμένου να αναγνωριστούν τα θύματα», τόνισε ο Γάλλος εισαγγελέας, καταλήγοντας:

«Η παραλαβή των σορών από τους οικείους τους δεν μπορεί να γίνει παρά μόνο μετά την επιβεβαίωση των ταυτοτήτων».

Πηγή: news247.gr