Το επόμενο «θήραμα» του ανθρώπου που γκρέμισε τη Folli Follie

Το επόμενο «θήραμα» του ανθρώπου που γκρέμισε τη Folli Follie

Στο στόχαστρο του Gabriel Greco της QCM έχει μπει εταιρεία αξίας πολλών δισ. δολαρίων, εισηγμένη στο NYSE.

O Gabriel Grego του fund QCM ξαναχτυπάει και υπόσχεται να αποκαλύψει μια «νέα απάτη για εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης με κεφαλαιοποίηση πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων».

Για τον νέο στόχο του Grego, τα πρώτα στοιχεία ήρθαν στο φως από τον Whitney Tilson της διοργανώτριας εταιρείας του συνεδρίου Kase Learning.

Υπενθυμίζοντας «το επικό γκρέμισμα της Folli Follie» στο τελευταίο συνέδριο της 3ης Μαΐου, o Tilson αναφέρει ότι «ο Grego εξέθεσε την απάτη της Folli Follie και η μετοχή της εκμηδενίστηκε σε λιγότερο από δύο εβδομάδες».

Παράλληλα καθησυχάζει τους επενδυτές στην Ελλάδα για το νέο θήραμα της QCM. «Προφανώς πολλοί, έχοντας χάσει συνολικά 1,4 δισ. δολάρια από την Folli Follie, αρνούνται να αγοράσουν μετοχές στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ανήσυχοι πως ο Grego μπορεί να έχει βάλει στο στόχαστρο κι άλλη εταιρεία εκεί», εξηγεί ο Tilson. «Η Folli Follie διαπραγματευόταν στο Χρηματιστήριο Αθηνών, οπότε πολλοί από τους επενδυτές που συμμετείχαν στο τελευταίο μας συνέδριο δεν κατάφεραν να σορτάρουν. Αλλά η εταιρεία που θα κατεδαφίσει ο Gabriel τη Δευτέρα έχει κεφαλαιοποίηση πολλών δισ. δολαρίων και είναι εισηγμένη στο NYSE!».

Μετά από συνάντηση που είχε με τον ίδιο τον Grego, o Tilson λέει πως έχει εντοπίσει άλλη μία μεγάλη απάτη, μια μετοχή που θα φτάσει γρήγορα στο μηδέν, με τη διοίκηση να πηγαίνει πιθανότατα φυλακή αφού καταδικαστεί για την κλοπή εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων από τους μετόχους.

Tο QCM σορτάρει (δηλαδή ποντάρει στην πτώση της μετοχής) την εταιρεία που είναι εισηγμένη. Σύμφωνα πάντα με τους ειδικούς τα λεφτά βγαίνουν σε αυτές τις περιπτώσεις όταν η αξία της εισηγμένης υπερβαίνει ένα όριο και στην περίπτωση αυτή είναι το 1,3 δισ. ευρώ και άνω. Και αυτό ακριβώς έρχεται να επιβεβαιώσει η ανακοίνωση, μέσω Twitter, από τη διοργάνωση του συνεδρίου: