Το Facebook δεν φοβάται το Brexit

Το Facebook δεν φοβάται το Brexit
Photo:

Γι’ αυτό και αποφάσισε να δημιουργήσει 800 νέες θέσεις εργασίας στο Λονδίνο.

 

Το Facebook δείχνει ότι δεν επηρεάζεται καθόλου από το κακό κλίμα του Brexit. Κι αυτό διότι η τεχνολογική εταιρεία ανακοίνωσε ότι προσθέτει 800 νέες θέσεις εργασίας στο Λονδίνο, φτιάχνοντας έτσι το μεγαλύτερο κέντρο μηχανικών ερευνών της εκτός των ΗΠΑ. Όταν η διαδικασία αυτή ολοκληρωθεί, τότε η εταιρεία θα αριθμεί 2.300 υπαλλήλους στο Λονδίνο.

«Το Facebook είναι περισσότερο αφοσιωμένο στη Βρετανία από ποτέ», δήλωσε η Nicola Mendelsohn, γενική διευθύντρια της εταιρείας στην Ευρώπη.

Η δέσμευση αυτή αναμένεται να ενισχύσει πάρα πολύ τον τεχνολογικό τομέα στη Βρετανία, ενώ την ίδια στιγμή πολλές άλλες εταιρείες βρίσκονται σε κατάσταση μεγάλης νευρικότητας λόγω των διαπραγματεύσεων για την έξοδο από την ΕΕ.

«Το άψογο επιχειρηματικό κλίμα της Βρετανίας και η διεθνής φήμη της για την μηχανική τελειότητα την καθιστά ένα από τα ιδανικότερα σημεία του πλανήτη για τη δημιουργία μιας τεχνολογικής εταιρείας», πρόσθεσε η Mendelsohn.

Τα νέα γραφεία της εταιρείας θα στεγάσουν ένα εσωτερικό εκκολαπτήριο επιχειρήσεων με την ονομασία LDN_LAB. Η Facebook έχει ήδη απευθύνει κάλεσμα σε βρετανικές startups να πάρουν μέρος στα ειδικά προγράμματα που έχουν σχεδιαστεί για να θέσουν τις βάσεις για το επιχειρηματικό τους εγχείρημα.