Το Facebook ενισχύει την προστασία όσων αναμεταδίδουν την αυτοκτονία τους

Το Facebook ενισχύει την προστασία όσων αναμεταδίδουν την αυτοκτονία τους
Photo:

Η δυνατότητα αναφοράς των περιστατικών και η έξυπνη αναγνώριση μέσω Τεχνητής Νοημοσύνης είναι τα πρώτα βήματα.

Σε μια προσπάθεια να αποτραπεί η ζωντανή αναμετάδοση μιας αυτοκτονίας μέσω της υπηρεσίας Live Video, το Facebook ανακοίνωσε νέα μέτρα προστασίας.

Πιο συγκεκριμένα, το μέσο κοινωνικής δικτύωσης ενσωματώνει ένα νέο εργαλείο το οποίο δίνει τη δυνατότητα σε άλλους χρήστες που παρακολουθούν το βίντεο να το αναφέρουν ως «περιστατικό απόπειρας αυτοκτονίας».

Από εκεί, ο χρήστης που αποφάσισε να ανεβάσει το βίντεο πριν δώσει τέλος στη ζωή του θα μεταφέρεται σε περιβάλλον άμεσης ειδοποίησης και ανταλλαγής μηνυμάτων με υπηρεσίες όπως η Εθνική Γραμμή SOS κατά της Αυτοχειρίας και η Γραμμή Διαχείρισης Κρίσεων.

Επιπλέον θα παρέχονται τα μέσα σε όσους προβούν στην αναφορά του βίντεο ως «απόπειρα αυτοκτονίας» για να μπορούν να παρέμβουν για την προστασία του φίλου ή αγαπημένου τους προσώπου.

Το Facebook γνωστοποίησε επίσης ότι σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει Τεχνητή Νοημοσύνη που θα τεστάρει τη «διαδικασία αναμετάδοσης βίντεο». Το συγκεκριμένο εργαλείο θα εξετάζει το μοτίβο των αναρτήσεων που είχαν χαρακτηριστεί ως «απόπειρες αυτοκτονίας» δημιουργώντας ένα προφίλ το οποίο στην πορεία θα γίνεται όλο και πιο έξυπνο, σε σημείο που θα μπορεί να αναγνωρίζει παρόμοια περιστατικά πριν συμβεί το μοιραίο.

Η εταιρεία γνωστοποίησε ότι θα συνεχίσει να δοκιμάζει το συγκεκριμένο εργαλείο για τους επόμενους μήνες.