Το Facebook «κλέβει» το LinkedIn και παρουσιάζει ένα νέο χαρακτηριστικό

Το Facebook «κλέβει» το LinkedIn και παρουσιάζει ένα νέο χαρακτηριστικό
epa05765800 (FILE) - A file picture dated 20 January 2017 shows the facebook logo inside the facebook Chalet on the sideline of the 47th annual meeting of the World Economic Forum, WEF, in Davos, Switzerland. According to media reports on 02 February 2017, Facebook lost a 500 million US dollar lawsuit to Zenimax, over copyright issues on the computer code used by Oculus VR, which was bought by Facebook in 2014. EPA/GIAN EHRENZELLER

Το Facebook εξετάζει το ενδεχόμενο να «μπει στα χωράφια» του LinkedIn. Δείτε πώς.

Φαίνεται ότι το Facebook εξετάζει το ενδεχόμενο να «μπει στα χωράφια» του LinkedIn. Συγκεκριμένα, το κοινωνικό μέσο δοκιμάζει ένα νέο χαρακτηριστικό που θα αφορά το βιογραφικό σας σημείωμα, μία κίνηση που θα το έφερνε άμεσα σε ανταγωνισμό με το επαγγελματικό κοινωνικό δικτυο, LinkedIn.

Το χαρακτηριστικό αυτό επιτρέπει στους χρήστες να καταγράφουν την επαγγελματική εμπειρία και την εκπαίδευσή τους, καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας τους, μια εικόνα και άλλες χρήσιμες πληροφορίες – όπως συμβαίνει και στο LinkedIn.

Φυσικά και είναι ήδη δυνατό για τους χρήστες να αναγράφουν το ιστορικό εργασίας τους και την εκπαίδευσή τους στο Facebook. Αλλά σίγουρα θα θέλουν να έχουν πρόσβαση οι υποψήφιους εργοδότες τους στο προσωπικό τους προφίλ; Μάλλον όχι, Για το λόγο αυτό, το νέο χαρακτηριστικό φαίνεται να συνδυάζει όλες τις σχετικές πληροφορίες σε ένα πακέτο επαγγελματικής εμφάνισης – μακριά από τις προσωπικές φωτογραφίες, τις ενημερώσεις κατάστασης και άλλες δημοσιεύσεις στο κοινωνικό μέσο που ενδεχομένως να μην επιθυμεί ένας χρήστης να μοιραστούν με τους recruiters και τον ευρύτερο κόσμο.

Μέχρι στιγμής δεν είναι σαφές το πόσοι άνθρωποι έχουν πρόσβαση στο συγκεκριμένο χαρακτηριστικό, ούτε όμως ποιες είναι οι προθέσεις του Facebook με αυτό.