Το Facebook ρίχνει έξι εκατομμύρια δολάρια σε εκπαίδευση δημοσιογράφων για τη μάχη κατά των fake news

Το Facebook ρίχνει έξι εκατομμύρια δολάρια σε εκπαίδευση δημοσιογράφων για τη μάχη κατά των fake news

Στόχος του κοινωνικού μέσου είναι να ενθαρρύνει νέους ρεπόρτερ να μεταδίδουν ειδήσεις από πόλεις που έχουν χάσει τις τοπικές εφημερίδες.

Το Facebook ίδρυσε ένα ταμείο έξι εκατομμυρίων δολαρίων προκειμένου να εκπαιδεύσει 80 νέους δημοσιογράφους του Ηνωμένου Βασιλείου, στο πλαίσιο ενός νέου «κοινοτικού προγράμματος ειδήσεων». Στόχος του κοινωνικού μέσου είναι να ενθαρρύνει νέους ρεπόρτερ να μεταδίδουν ειδήσεις από πόλεις που έχουν χάσει τις τοπικές εφημερίδες.

Τα χρήματα θα διατεθούν μέσω του Εθνικού Συμβουλίου για την Εκπαίδευση των Δημοσιογράφων (NCTJ) και η χρηματοδότηση αποτελεί παγκόσμια πρωτιά για το Facebook. Σύμφωνα με τον Guardian, δεν είναι η πρώτη φορά που το Facebook προχωρά σε μία τέτοια κίνηση. Το 2017, το κοινωνικό μέσο παρουσίασε το Facebook Journalism Project με στόχο την υποστήριξη ενός «υγιούς οικοσυστήματος ειδήσεων» και την προφύλαξη από τις ψεύτικες και παραπλανητικές ειδήσεις.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Ηνωμένο Βασίλειο «έχασε» περίπου 40 τοπικές εφημερίδες το 2017, συνεπώς τέτοιου είδους κινήσεις είναι απολύτως αναγκαίες, ειδικά όταν το Facebook έχει κατηγορηθεί πολλές φορές ότι ευθύνεται κατά κύριο λόγο για την πτώση τους.