Το Facebook θέλει να μάθει τί εύχεστε…

Το Facebook θέλει να μάθει τί εύχεστε…

Το νέο χαρακτηριστικό επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν μια λίστα στην οποία θα μπορούν να αναφέρουν το πού θέλουν να ταξιδέψουν ή τι θέλουν να κάνουν.

Το Facebook ξεκίνησε να κυκλοφορεί ένα νέο χαρακτηριστικό που επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν μια λίστα ως μήνυμα κατάστασης, όπου θα μπορούν να αναφέρουν το πού θέλουν να ταξιδέψουν ή τι θέλουν να κάνουν.

Το νέο αυτό χαρακτηριστικό, το οποίο και παρουσιάστηκε στο κοινό την Τρίτη και ονομάζεται λίστες (Lists), είναι μέρος μιας κίνησης από το κοινωνικό δίκτυο προκειμένου να καταστεί ο ιστότοπος πιο προσωπικός. Οι χρήστες μπορούν να προσθέσουν τη νέα λειτουργία με τον ίδιο τρόπο που προσθέτουν μια φωτογραφία ή ένα βίντεο στη ροή ειδήσεών τους χρησιμοποιώντας το πλαίσιο κατάστασης.

Ακριβώς όπως και με τα παραδοσιακά μηνύματα κατάστασης, οι χρήστες μπορούν επίσης να προσωποποιήσουν την εμφάνιση των λιστών τους με διαφορετικά χρώματα και emoji. Οι λίστες είναι η πρώτη σημαντική ενημέρωση στο πλαίσιο κατάστασης του Facebook, μετά τη δυνατότητα προσαρμογής του χρώματος φόντου στην επιλογή της κατάστασης.

Οι χρήστες θα μπορούν επίσης να αντιγράψουν λίστες που δημιουργούν οι φίλοι τους και να τις προσθέσουν στο χρονοδιάγραμμά τους. Μια άλλη επιλογή για τους χρήστες είναι να ζητήσουν από άλλους να απαντήσουν σε λίστες που έχουν δημιουργήσει όπως τα αγαπημένα τους σημεία διακοπών.

 

Γενικότερα, η εταιρεία έχει προχωρήσει σε σημαντικές αλλαγές στις υπηρεσίες της τους τελευταίους μήνες. Πρόσφατα ανακοίνωσε ότι θα δώσει προτεραιότητα στα δημοσιεύματα των φίλων παρά στις ειδήσεις και τις εταιρικές διαφημίσεις.

Σημειώνεται ότι η λειτουργία «Λίστες» θα είναι διαθέσιμη σύντομα σε όλους τους χρήστες του Facebook παγκοσμίως.