Το Galaxy S6 είναι ένα iPhone για όσους μισούν την Apple

Το Galaxy S6 είναι ένα iPhone για όσους μισούν την Apple

Υπέροχο δείγμα τεχνολογίας και αισθητικής, το νέο Galaxy S6 έγινε, επιτέλους, το αντίπαλο δέος του iPhone. Έστω και αν χρειάστηκε να του μοιάσει.

Οι ομοιότητες είναι ορατές με την πρώτη ματιά. Κυρτές αλουμινένιες άκρες, η θέση των κουμπιών on/off και ήχου, η κάμερα, ακόμα και ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων στο κεντρικό κουμπί παραπέμπουν απευθείας στο iPhone 6.

Όμως το νέο δημιούργημα της Samsung είναι ένα υπέροχο τηλέφωνο και μια εξαιρετική κατασκευή. Έχει αποχαιρετήσει το πλαστικό (για το οποίο είχε δεχτεί ανελέητη κριτική), και έχει βελτιώσει εντυπωσιακά την ποιότητα, έστω και αν οι χρήστες του θα πρέπει να αποδεχτούν την έλλειψη υποδοχής για κάρτα SD και την μη αποσπώμενη μπαταρία.

Παρά τις επιφανειακές ομοιότητες με το iPhone, όλη η υπόλοιπη εμπειρία σε όλα τα επίπεδα είναι γνήσια Samsung.

 

Ας δούμε τα features αναλυτικά.

Ταχύτητα. Απλώς δεν έχει αντίπαλο. Δεν διστάζει πουθενά, κάθε εντολή εκτελείται αμέσως, καμία καθυστέρηση ενώ αλλάζετε οθόνες και καλείτε εφαρμογές.

Οθόνη. Την κοιτάς και νομίζεις πως έχεις μια τηλεόραση 4K στην παλάμη σου. Εξαιρετική ανάλυση, ζωντανά χρώματα, τέσσερις φορές περισσότερα pixels από το συνηθισμένο HD τηλέφωνο.

Κάμερα. 16 megapixel στην κύρια κάμερα την οποία «καλείς» πατώντας δύο φορές home button (ακόμα και με κλειδωμένη οθόνη), λειτουργία ιδανική για τις περιπτώσεις που τη χρειάζεσαι άμεσα. Η 5 megapixel εμπρόσθια κάμερα είναι ίσως η καλύτερη για selfies στην αγορά.

Αισθητήρας αποτυπωμάτων. Ανταποκρίνεται απλώς με την τοποθέτηση του δακτύλου, δεν χρειάζεται πια swipe.

Φορτιστής. Απίθανα γρήγορος. Δέκα λεπτά στην πρίζα δίνουν στη μπαταρία μία ώρα αυτονομίας. Το τηλέφωνο είναι έτοιμο και για ασύρματη φόρτιση.

Χωρητικότητα. Το βασικό μοντέλο διαθέτει 32 GB, διπλάσια από τα περισσότερα smartphones.

Software. Τα «αποκλειστικά» προγράμματα Android της Samsung είχαν δεχτεί επίσης σκληρή κριτική, για αυτό και στο S6 η εταιρεία τα έχει μειώσει αφήνοντας το Android Lollipop να λάμψει όπως του αξίζει. Ωστόσο το TouchWiz παραμένει προβληματικό, ενώ δεν μπορείς να διαγράψεις εφαρμογές που πιθανόν δεν χρειάζεσαι όπως το Milk music player και κάποιες της Microsoft.

Να το αγοράσω; Αξίζει γιατί είναι από τα κορυφαία της αγοράς. Έχει βελτιώσει όλα τα προβληματικά σημεία των προηγούμενων εκδόσεων, ενσωματώνει τεχνολογία αιχμής, η εμπειρία χρήστη έχει βελτιωθεί εντυπωσιακά, αισθητικά είναι πια στην πρώτη γραμμή. Αν μέχρι σήμερα «ζηλεύατε» τις αρετές του iPhone, αλλά ακόμα δεν επιθυμείτε να εισέλθετε στο «σύμπαν» της Apple, αυτό το τηλέφωνο είναι η επιλογή σας.

To Galaxy S6 και S6 Edge θα κυκλοφορήσουν στην Ελλάδα στις 17 Απριλίου σε τιμές λιανικής, ανάλογα με την έκδοση, από 769 € έως 1.099 €.