Το Game of Thrones σπάει το ένα ρεκόρ τηλεθέασης μετά το άλλο

Το Game of Thrones σπάει το ένα ρεκόρ τηλεθέασης μετά το άλλο
Photo:

Η συνταγή: Ζόμπι, ρομάντζο και εκδίκηση.

 

Ένας δράκος-ζόμπι, ένα παράνομο ρομάντζο και μπόλικη εκδίκηση συνέβαλλαν ώστε το φινάλε του 7ου Κύκλου επεισοδίων της σειράς Game of Thrones να σημειώσει ρεκόρ τηλεθέασης.

Αυτό ανακοίνωσε το κανάλι HBO, με το τέλος του 7ου Κύκλου να «χτυπά» ασύλληπτα νούμερα.

Συγκεκριμένα, το τελευταίου επεισόδιο του Κύκλου, με τίτλο The Dragon and the Wolf (Ο Δράκος και ο Λύκος), προσέλκυσε 12,1 εκατομμύρια τηλεθεατές. Συγκριτικά, το φινάλε του 6ου Κύκλου είχαν παρακολουθήσει «μόνο» 8,9 εκατομμύρια τηλεθεατές.

Κι αν προσθέσετε όσους παρακολούθησαν το επεισόδιο από replays και streams στις σχετικές εφαρμογές, τότε ο συνολικός αριθμός αγγίζει τα 16,5 εκατομμύρια!

Ο 7ος και προτελευταίος Κύκλος της βραβευμένης με Emmy σειράς Game of Thrones συγκέντρωσε συνολικά 30,8 εκατομμύρια τηλεθεατές – νούμερο αυξημένο κατά σχεδόν 8 εκατομμύρια σε σχέση με τον προηγούμενο Κύκλο.

Κάπως έτσι, η σειρά έχει παγιωθεί ως η σειρά με τη μεγαλύτερη τηλεθέαση στο δίκτυο καλωδιακής τηλεόρασης HBO της Time Warner Inc.

Υπενθυμίζουμε ότι χάκερ υπέκλεψαν δεδομένα και περιεχόμενο από το HBO και τα διοχέτευσαν στο διαδίκτυο. Μεταξύ άλλων, δημοσιοποιήθηκαν σενάρια και επεισόδια της σειράς που δεν έχουν προβληθεί ακόμη.

Στον 7ο Κύκλο, οι πρωταγωνιστές πορεύτηκαν προς τη μεγάλη μάχη για τον Σιδερένιο Θρόνο και την κυριαρχία στα Επτά Βασίλεια του Westeros, ενώ ένας στρατός από ζόμπι υπό την ηγεσία του Night King κινήθηκε νότια και απείλησε την ανθρωπότητα. Οι χαρακτήρες Jon Snow και Daenerys Targaryen ένωσαν τις δυνάμεις τους εναντίον των White Walkers, και τα παιδιά Stark επανενώθηκαν στο σπίτι τους στο Winterfell για να εκδικηθούν τον Petyr Baelish. Και τα αδέρφια Lannister έσμιξαν εκ νέου κι αυτά, σε μια συνάντηση γεμάτη ένταση στο King’s Landing.

Η σειρά μεσαιωνικής φαντασίας Game of Thrones, βασισμένη στα βιβλία Το Τραγούδι της Φωτιάς και του Πάγου του George R.R. Martin, έχει κερδίσει πολλά βραβεία Emmy, συμπεριλαμβανομένου κι εκείνου καλύτερης δραματικής σειράς πέρυσι.

Του χρόνου, θα προβληθεί ο 8ος και τελευταίος κύκλος.