Το Instagram αλλάζει και γίνεται προσβάσιμο σε άτομα με προβλήματα όρασης

Το Instagram αλλάζει και γίνεται προσβάσιμο σε άτομα με προβλήματα όρασης
Photo: pixabay.com

Η πλατφόρμα της εφαρμογής αποκτά μια σειρά νέων λειτουργιών που την κάνουν πιο προσιτή.

Το Instagram πρόκειται να γίνει λίγο πιο προσβάσιμο. Ο γίγαντας των κοινωνικών δικτύων ανακοίνωσε μια σειρά από νέα χαρακτηριστικά που στοχεύουν να κάνουν την χρήση του ευκολότερη για άτομα με προβλήματα όρασης. Τα εργαλεία θα τους επιτρέπουν να ακούν μια περιγραφή των εικόνων που ανεβαίνουν στο δίκτυο.

Το πρώτο εργαλείο χρησιμοποιεί τεχνολογία αναγνώρισης αντικειμένων, το οποίο θα αναγνωρίζει αμέσως τα περιεχόμενα μιας εικόνας και στη συνέχεια θα παράγει μια ακουστική περιγραφή της φωτογραφίας, ενώ ο χρήστης σκρολάρει πάνω από την φωτογραφία. Το νέο χαρακτηριστικό θα είναι διαθέσιμο για φωτογραφίες στην αρχική σελίδα του κάθε χρήστη, όπως επίσης και στο προσωπικό του προφίλ, και στην σελίδα εξερεύνησης.

Το δεύτερο εργαλείο θα επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργήσουν ένα εναλλακτικό κείμενο, όπου θα μπορούν να δημιουργούν μια πιο λεπτομερή περιγραφή μιας φωτογραφίας όταν αυτή δημοσιεύεται. Οι χρήστες που έχουν προβλήματα όρασης, και οι οποίοι βασίζονται στον αναγνώστη οθόνης προκειμένου να ακούσουν την περιγραφή της εικόνας, θα ακούν αυτή την εκδοχή, και όχι αυτή που δημιουργείται αυτόματα από την τεχνητή νοημοσύνη της εφαρμογής.