Το Instagram βάζει τέλος στους ψεύτικους followers και like

Το Instagram βάζει τέλος στους ψεύτικους followers και like
ILLUSTRATION - The new logo of Instagram seen on an Apple iPhone 6 in Duesseldorf, Germany, 17 May 2016. Photo by: Rolf Vennenbernd/picture-alliance/dpa/AP Images Photo:

Τι σημαίνει αυτό για τους επίδοξους influencers που χρησιμοποιούσαν τέτοιες μεθόδους;

Οι επίδοξοι influencers μπορεί να προβάλουν μια εκδοχή του εαυτού τους που δεν αντιπροσωπεύει την πραγματικότητα, αλλά το Instagram ανακοίνωσε ότι κάτι τέτοιο δεν θα επεκτείνεται πλέον και σε πλαστούς ακολούθους και like.

Το κοινωνικό δίκτυο ξεκίνησε να απομακρύνει συστηματικά ψεύτικους ακολούθους, like και σχόλια, που αγοράζουν οι χρήστες μέσω πλατφόρμων τρίτων, σύμφωνα με ανακοίνωση του Instagram τη Δευτέρα. «Έχουμε δημιουργήσει εργαλεία μηχανικής μάθησης που βοηθούν στο να αναγνωριστούν οι λογαριασμοί που χρησιμοποιούν αυτές τις υπηρεσίες και να διαφραφεί η πλαστή δραστηριότητα», ανέφερε το κοινωνικό δίκτυο. «Αυτός ο τρόπος συμπεριφοράς βλάπτει την κοινότητα, ενώ οι εφαρμογές τρίτων που παράγουν πλαστά like, follow και σχόλια παραβιάζουν τις Κοινοτικές Οδηγίες και τους Όρους Χρήσης».

Το Instagram θα ξεκινήσει την απομάκρυνση του πλαστού περιεχομένου με το να αποστείλει μηνύματα σε χρήστες που ίσως είχαν «εν αγνοία» τους μοιραστεί τις προσωπικές τους πληροφορίες με μια υπηρεσία τρίτων, έτσι ώστε να αλλάξουν τον κωδικό πρόσβασής τους. Αν δεν υπακούσουν σε αυτή την προειδοποίηση του Instagram, οι χρήστες ίσως υποστούν άλλου είδους συνέπειες.

Αλλά δεν χάθηκαν όλα για τους επίδοξους influencers που θα περίμεναν να δουν μια πτώση στην ανταπόκριση που δέχονταν οι αναρτήσεις τους, καθώς πλέον οι εταιρείες θα προσφέρουν συμφωνίες προώθησης προϊόντων σε χρήστες με κάτω από 1.000 ακολούθους.