Το Ισλαμικό Κράτος απειλεί με νέες επιθέσεις την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Το Ισλαμικό Κράτος απειλεί με νέες επιθέσεις την παραμονή της Πρωτοχρονιάς
Iraqi security forces pull down a flag belonging to Sunni militant group Islamic State of Iraq and the Levant (ISIL) during a patrol in the town of Dalli Abbas in Diyala province, June 30, 2014. The leader of the al Qaeda offshoot now calling itself the Islamic State has called on Muslims worldwide to take up arms and flock to the "caliphate" it has declared on captured Syrian and Iraqi soil. Picture taken June 30, 2014. REUTERS/Stringer (IRAQ - Tags: CIVIL UNREST POLITICS MILITARY) - RTR3WS9J

Χώρες όπως η Γαλλία, η Γερμανία, η Ελβετία και η Σουηδία είναι μεταξύ αυτών που βρίσκονται σε επιφυλακή.

Με νέες επιθέσεις εναντίον ανθρώπων που θα γιορτάζουν την Πρωτοχρονιά σε διάφορα μέρη του κόσμου προειδοποιεί το Ισλαμικό Κράτος.

Το προπαγανδιστικό βίντεο, διάρκειας περίπου οκτώ λεπτών, που δόθηκε στη δημοσιότητα από το παρακλάδι της οργάνωσης στη Σομαλία, δείχνει ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο και σαμπάνια να πέφτει σε ένα ποτήρι ενώ ακούγονται οι φωνές κόσμου που διασκεδάζει, καθώς μετρούν αντίστροφα για την έλευση της νέας χρονιάς.

Ωστόσο, στη συνέχεια αντί να ακολουθήσουν πανηγυρισμοί και ευχές για το νέο έτος ακούγεται μια ανδρική φωνή να λέει «ο Αλλάχ είναι μεγάλος», σε συνδυασμό με κραυγές ανθρώπων που πέφτουν θύματα τρομοκρατικής επίθεσης.

Μέσω του βίντεο απευθύνεται κάλεσμα προς τους υποστηρικτές του ISIS να εκμεταλλευτούν τις μαζικές συγκεντρώσεις ανθρώπων που θα βρίσκονται υπό την επήρρεια αλκοόλ, για να σπείρουν τον θάνατο και την καταστροφή.

Ειδικότερα, οι μαχητές της οργάνωσης παρακινούνται να επιτεθούν σε νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, εκκλησίες και χριστουγεννιάτικες αγορές ενώ οι τρομοκράτες βάζουν στο στόχαστρό τους μέχρι και τον πάπα Φραγκίσκο.

Σημειώνεται ότι χώρες όπως η Γαλλία, η Γερμανία, η Ελβετία και η Σουηδία είναι μεταξύ αυτών που βρίσκονται σε επιφυλακή ενώ έχουν εκδοθεί και ταξιδιωτικές οδηγίες για όσους πρόκειται να επισκεφτούν τους συγκεκριμένους προορισμούς.

Την ίδια ώρα το επίπεδο συναγερμού στη Βρετανία παραμένει «υψηλό» κάτι που σημαίνει ότι ένα τρομοκρατικό χτύπημα είναι πολύ πιθανό.

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς περίπου 250.000 άνθρωποι εκτιμάται ότι θα συγκεντρωθούν στις όχθες του ποταμού Τάμεση για να παρακολουθήσουν τα πυροτεχνήματα με τη Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου να βρίσκεται επί ποδός.