Το «κυνήγι» τελείωσε: Αυτές είναι οι πόλεις που θα χτίσει η Amazon τα νέα κεντρικά της γραφεία

Το «κυνήγι» τελείωσε: Αυτές είναι οι πόλεις που θα χτίσει η Amazon τα νέα κεντρικά της γραφεία
epa07163696 A woman walks in the Crystal City area of Arlington, Virginia, USA, 13 November 2018. Amazon, the world's largest online retailer, has announced it has selected New York City and northern Virginia for second headquarters project, known as HQ2. EPA/ERIK S. LESSER

Ο τεχνολογικός κολοσσός επέλεξε τα σημεία που θα χτίσει τα γραφεία του, τα οποία θα δημιουργήσουν δεκάδες χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας.

Η Amazon ανακοίνωσε την Τρίτη ότι η Νέα Υόρκη και το Άρλινγκτον της Βιρτζίνια θα είναι οι δύο πόλεις όπου θα χτιστούν τα δεύτερα κεντρικά της γραφεία, με τις προσλήψεις προσωπικού να ξεκινούν από το 2019.

Η αμερικανική εταιρεία θα επενδύσει 5 δισ. δολάρια και αναμένεται να δημιουργήσει περισσότερες από 50.000 θέσεις εργασίας.

Επιπλέον, η Amazon επέλεξε το Νάσβιλ ως το νέο κέντρο ποιοτικού ελέγχου, και την προσθήκη 5.000 νέων εργαζόμενων.

Η εταιρεία αναμένεται να λάβει κρατικές ενισχύσεις με βάση τα αποτελέσματα των δραστηριοτήτων της που μπορεί να φτάσουν τα 573 εκατ. δολάρια, εφόσον καταφέρει να δημιουργήσει τουλάχιστον 25.000 νέες θέσεις εργασίας με ετήσιο μέσο όρο αποδοχών τα 125.000 δολάρια.

Τα γραφεία της Νέας Υόρκης θα χτιστούν στο Long Island City, κοντά στο Κουίνς και η εταιρεία θα λάβει κρατικές ενισχύσεις που μπορεί να φτάσουν τα 1,525 δισ. δολάρια εφόσον δημιουργήσει 25.000 νέες θέσεις εργασίας στην περιοχή.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι με τη δημιουργία νέων κεντρικών γραφείων σε Νέα Υόρκη και Βόρεια Βιρτζίνια», δήλωσε ο Τζεφ Μπέζος. «Οι δύο αυτές τοποθεσίες αναμένεται να προσελκύσουν ταλέντα παγκοσμίου επιπέδου τα οποία θα μας βοηθήσουν να συνεχίσουμε να καινοτομούμε για τους πελάτες μας για πολλά χρόνια ακόμη».