To μεγάλο χτύπημα της Γερμανίας που θα πονέσει τον Ερντογάν

To μεγάλο χτύπημα της Γερμανίας που θα πονέσει τον Ερντογάν

Η οικονομική ασφυξία μόνη επιλογή της Μέρκελ για την απελευθέρωση των Γερμανών πολιτών.

Η Άνγκελα Μέρκελ απείλησε τον Ταγίπ Ερντογάν με οικονομική ασφυξία σε συνέντευξη της στην εφημερίδα Passauer Neuen Presse.

«Η Γερμανία δεν θα έχει άλλη επιλογή παρά να περιορίσει τους οικονομικούς δεσμούς της με την Τουρκία ώστε να πιέσει την Άγκυρα να απελευθερώσει τους Γερμανούς πολίτες που έχουν προφυλακιστεί για πολιτικούς λόγους», διαμήνυσε η καγκελάριος.

«Θα πρέπει να περιορίσουμε περαιτέρω την κοινή οικονομική συνεργασία μας με την Τουρκία και να επανεξετάσουμε τα σχέδια μας» είπε η Μέρκελ όταν ρωτήθηκε από την εφημερίδα πώς θα επιτύχει την απελευθέρωση των Γερμανών που κρατούνται σε τουρκικές φυλακές.

Οι σχέσεις μεταξύ Γερμανίας και Τουρκίας είναι τεταμένες μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα, πέρσι τον Ιούλιο και την καταστολή των αντιπάλων του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Το Βερολίνο και οι εταίροι του στην Ευρωπαϊκή Ένωση υποστηρίζουν ότι η καταστολή αυτή υπονομεύει τη δημοκρατία.

Οι δύο χώρες έχουν επίσης συγκρουστεί με αφορμή την άρνηση του Βερολίνου να εκδώσει στην Τουρκία πρόσωπα που κατηγορούνται για ανάμιξη στην απόπειρα πραξικοπήματος.

Στις αρχές του μήνα η καγκελάριος είχε δηλώσει ότι η Τουρκία δεν θα πρέπει να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και δήλωσε ότι θα μιλήσει με τους ηγέτες των άλλων χωρών-μελών ώστε να επιτευχθεί μια συμφωνία για τον τερματισμό των ενταξιακών διαπραγματεύσεων.