To Messenger εγκαινιάζει τις ομαδικές video-κλήσεις

To Messenger εγκαινιάζει τις ομαδικές video-κλήσεις
Photo:

Η νέα δυνατότητα video-συνομιλίας μεταξύ έξι ατόμων αναμένεται να απογειώσει την πλατφόρμα επικοινωνίας

Μια ακόμη επιλογή ανάμεσα πλατφόρμες επικοινωνίας που παρέχουν τη δυνατότητα ομαδικών video-κλήσεων ήρθε να προστεθεί και πρόκειται Facebook Messenger.

Όπως ανακοίνωσε ο κολοσσός των κοινωνικών δικτύων η νέα λειτουργία επιτρέπει μέχρι και σε έξι χρήστες να συνομιλήσουν μεταξύ τους. Οι έξι συνομιλητές θα εμφανίζονται σε ξεχωριστά παράθυρα στην οθόνη και μάλιστα θα έχουν την δυνατότητα να προσθέσουν στην εικόνα τους και διάφορες μεταμφιέσεις που προσφέρει η δημοφιλής εφαρμογή MSQRD την οποία εξαγόρασε πριν από μήνες η Facebook. Την ίδια στιγμή την συνομιλία μπορούν να ακούσουν έως και 50 άτομα ενώ ταυτόχρονα μπορούν να στείλουν μηνύματα κειμένου αυτοκόλλητα emoji και GIF.

Η νέα λειτουργία θα μπορούσε να κάνει το Messenger το κατάλληλο εργαλείο για χαλαρές στιγμές με την παρέα διευρύνοντας τον ρόλο του.  Όπως άλλωστε αναφέρει το ίδιο το κοινωνικό δίκτυο η νέα λειτουργία ενδείκνυται για τις «στιγμές εκείνες που τα μηνύματα κειμένου δεν είναι αρκετά».

To ομαδικό video chat θα ξεκινήσει τόσο για την εφαρμογή( iOS και Android) όσο και για την ιστοσελίδα του Messenger. Οι χρήστες Android όμως θα πρέπει να περιμένουν εάν θέλουν να χρησιμοποιήσουν τις μεταμφιέσεις μέσω της ενσωματωμένης εφαρμογής MSQRD αφού αυτή θα υπάρχει διαθέσιμη αρχικά μόνο στην iOs έκδοση. Οι χρήστες της ιστοσελίδας, από την άλλη πλευρά, ενδέχεται να μην απολαύσουν ποτέ την συγκεκριμένη δυνατότητα.

Η επιλογή των video-κλήσεων προσφέρεται δωρεάν για συνδέσεις wi-fi, αλλά με την χρήση δεδομένων η κατανάλωσή τους θα είναι αυξημένη.

Το Messenger κυκλοφόρησε τις βίντεο – κλήσεις μεταξύ δύο ατόμων μόλις τον Απρίλιο του 2015 και μέσα σε σχεδόν ένα χρόνο κατάφερε να αποκτήσει 245 εκατ. χρήστες μηνιαίως. Λαμβάνοντας κανείς υπόψη του τα παραπάνω θα μπορούσε να συμπεράνει πως η νέα δυνατότητα θα απογειώσει την πλατφόρμα επικοινωνίας. Με αυτή την κίνηση άλλωστε το Messenger είναι πλέον η πρώτη δημοφιλή εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων του δυτικού κόσμου με ομαδικές βίντεο κλήσεις.