Το μήνυμα Σόιμπλε στον Τσακαλώτο για το χρόνο που απομένει στην Ελλάδα

Το μήνυμα Σόιμπλε στον Τσακαλώτο για το χρόνο που απομένει στην Ελλάδα
epa04883374 Greek Finance minister Euclid Tsakalotos (R) and German Finance Minister Wolfgang Schaeuble (L) shake hands at the start of a special Eurogroup Finance ministers meeting, on the Greek crisis, at the European Council headquarters in Brussels, Belgium, 14 August 2015. Greeks members of Parliament have approved on 14 August the third bailout agreement in five years with European Union. EPA/OLIVIER HOSLET

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών αποκάλυψε διάλογο με τον Έλληνα ομόλογό του με αφορμή τη συζήτηση για δάνειο από την Παγκόσμια Τράπεζα.

Στην αποκάλυψη διαλόγου του με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο προχώρησε ο Βόλφκανγκ Σόιμπλε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την Τετάρτη.

Αφορμή στάθηκε η πρόσφατη αποκάλυψη ότι οι ελληνικές αρχές σκέφτονται να ζητήσουν δάνειο από την Παγκόσμια Τράπεζα για τη χρηματοδότηση ενός προγράμματος δημιουργίας 450.000 θέσεων εργασίας σε ορίζοντα τριετίας.

«Ρώτησα τον κ. Τσακαλώτο και μου επιβεβαίωσε ότι η Ελλάδα προτίθεται να ζητήσει δάνειο από την Παγκόσμια Τράπεζα. Του είπα ότι αυτή είναι μία απόφαση που λαμβάνει με δική της ευθύνη η ελληνική κυβέρνηση», είπε σε δημοσιογράφους ο Βόλφκανγκ Σόιμπλε.

«Είμαστε πολύ κοντά στο να κλείσουμε τη συμφωνία, αλλά η Ελλάδα έχει υποχρεώσεις το καλοκαίρι. Ελπίζω ότι τελειώνουμε, παρά την καθυστέρηση», συμπλήρωσε ο Γερμανός υπουργός.

Επίσημο ελληνικό αίτημα προς την Παγκόσμια Τράπεζα δεν υπάρχει ακόμη, ενώ εκπρόσωπό της έχει δηλώσει πως η τελική απόφαση για το αν θα δοθούν δάνεια στην Ελλάδα θα ληφθεί από το Συμβούλιο Εκτελεστικών Διευθυντών.