Το νέο σκάφος 77Χ της Boeing θα έχει αναδιπλούμενα φτερά

Το νέο σκάφος 77Χ της Boeing θα έχει αναδιπλούμενα φτερά

Το μεγαλύτερο άνοιγμα των φτερών θα επιτρέπει στο αεροπλάνο να πετάει πιο ψηλά και πιο γρήγορα.

Το νέο αεροπλάνο της Boeing θα είναι τόσο μεγάλο που θα πρέπει να διπλώνει τα φτερά του. Σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού Flying Mag, η Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA) πρόσφατα υπέγραψε έναν προτεινόμενο σχεδιασμό για ένα νέο 777, που το μήκος των φτερών του θα φτάνει τα 235 πόδια και θα έχει την ονομασία 777Χ.

Τα πτυσσόμενα φτερά, τα οποία θα μαζεύονται μετά την προσγείωση του αεροπλάνου, θα μειώνονται στα 212 πόδια, κάνοντάς το αρκετά μικρό έτσι ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα και στα αεροδρόμια που έχουν σχεδιαστεί για παλαιότερα (και μικρότερα) αεροσκάφη.

Ακόμα μια καινοτομία των νέων αεροσκαφών είναι ότι αντί να χρησιμοποιήσει αλουμίνιο, η Boeing σχεδιάζει να κατασκευάσει τα φτερά από ίνες άνθρακα, που είναι ένα πολύ πιο ισχυρό υλικό. Το μεγαλύτερο εύρος των φτερών θα επιτρέψει στο αεροπλάνο να πετάει ψηλότερα και πιο γρήγορα, με μεγαλύτερη αποδοτικότητα καυσίμων.

Τα νέα μοντέλα 777Χ, αναμένεται να κυκλοφορήσουν στην αγορά το 2020 και θα χρησιμοποιηθούν αρχικά για πτήσεις μακρινών αποστάσεων.