Το νέο στοίχημα της Tesla στην κινεζική αγορά

Το νέο στοίχημα της Tesla στην κινεζική αγορά
FILE PHOTO -- A Tesla Model X is photographed alongside a Model S at a Tesla electric car dealership in Sydney, Australia, May 31, 2017. REUTERS/Jason Reed/File Photo

Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε ότι εξετάζει να ανοίξει εγκαταστάσεις κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων για την κινεζική αγορά.

Η Tesla ανακοίνωσε ότι εξετάζει, σε συνεργασία με κυβερνητικούς αξιωματούχους στη Σανγκάη, το ενδεχόμενο να ανοίξει εγκαταστάσεις κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων για την κινεζική αγορά.

Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία επανέλαβε την Πέμπτη πως αναμένεται να έχει ολοκληρώσει την κατάστρωση σχεδίων για την Κίνα μέχρι το τέλος του χρόνου. Η μεγαλύτερη αγορά για πωλήσεις νέων αυτοκινήτων και μεγάλος καταναλωτής οχημάτων πολυτελείας, αποτελεί σημαντική αγορά για την Tesla, ιδιαίτερα καθώς η κυβέρνηση πιέζει για περισσότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

«Η Tesla είναι βαθιά αφοσιωμένη στην κινεζική αγορά και συνεχίζουμε να αξιολογούμε πιθανές εγκαταστάσεις κατασκευής σε όλο τον πλανήτη για να εξυπηρετήσουμε τις τοπικές αγορές», τόνισε η εταιρία σε ανακοίνωσή της, προσθέτοντας: «Παρότι αναμένουμε το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής μας να παραμείνει στις ΗΠΑ, χρειάζεται να καθιερώσουμε τοπικά εργοστάσια για να διασφαλίσουμε την οικονομική πρόσβαση για τις αγορές που εξυπηρετούν», πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης: Βίντεο: Δείτε το εκπληκτικό εργοστάσιο – γίγας της Tesla

Η Tesla, ωστόσο, δεν έκανε αναφορά σε κάποιον τοπικό εταίρο για κοινοπραξία. Η Κίνα απαιτεί από τις ξένες αυτοκινητοβιομηχανίες να δημιουργούν εργοστάσια σε συνεργασία με τοπικούς εταίρους, αν και οι αξιωματούχοι έχουν υπαινιχθεί πως προτίθενται να χαλαρώσουν αυτές τις απαιτήσεις.

Σε παλαιότερες δηλώσεις του, ο CEO της εταιρείας ανέφερε ότι κατασκευάζοντας αυτοκίνητα στην Κίνα, η Tesla θα μπορούσε να μειώσει τις τιμές των οχημάτων της κατά ένα τρίτο, ελαττώνοντας τα κόστη αποστολής, αποφεύγοντας τους δασμούς εισαγωγής.

Διαβάστε επίσης: Πού θα φορτίζονται τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της Tesla