Το όραμα Μακρόν για την Ευρώπη

Το όραμα Μακρόν για την Ευρώπη
Photo:

Ο Γάλλος πρόεδρος θα εκφωνήσει μια ομιλία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για να παρουσιάσει τις προτάσεις του για "περισσότερη δημοκρατική ζωτικότητα" στην Ευρώπη.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι πρόκειται σύντομα να εκφωνήσει μια ομιλία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για να παρουσιάσει τις προτάσεις του για “περισσότερη δημοκρατική ζωτικότητα” στην Ευρώπη.

Ο Γάλλος πρόεδρος είπε ότι δέχτηκε την πρόταση που του απηύθυνε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι, τον οποίο δέχτηκε στο προεδρικό μεγάρο σήμερα.

Μετά τη λήξη της συνάντησης ο Ταγιάνι είπε ότι ο Μακρόν θα εκφωνήσει αυτήν την ομιλία στην ολομέλεια του Σώματος στο Στρασβούργο “τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο”. Μεταξύ άλλων συζήτησαν και για την επιθυμία του Γάλλου προέδρου να υπάρξουν “διεθνικά ψηφοδέλτια” στις ευρωεκλογές του 2019, με την “ευκαιρία” της αποχώρησης των Βρετανών ευρωβουλευτών με το Brexit.

Ο Μακρόν θα παρουσιάσει το σχέδιό του για την “επανίδρυση της Ευρώπης” την επόμενη εβδομάδα, πιθανότατα την Τρίτη, δύο ημέρες μετά τις βουλευτικές εκλογές στη Γερμανία.