To πλάνο 65 εκατ. ευρώ για την ανάπλαση του Αστέρα Βουλιαγμένης

To πλάνο 65 εκατ. ευρώ για την ανάπλαση του Αστέρα Βουλιαγμένης

Το έργο ανέλαβε η ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ – Τι περιλαμβάνει το project και πότε αναμένεται να ολοκληρωθεί. 

Mέχρι την άνοιξη του 2018 θα έχει ολοκληρωθεί η ανακαίνιση του ξενοδοχειακού συγκροτήματος του Αστήρ Παλάς Βουλιαγμένης.

Το έργο ανέλαβε η ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ και όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Αστήρ Παλάς Βουλιαγμένης ΑΞΕ, η τελευταία προχώρησε σε υπογραφή με τη κατασκευαστική εταιρεία σύμβασης για την ανακαίνιση/ανάπλαση του ξενοδοχειακού συγκροτήματος της εταιρείας.

Η ολοκλήρωση των προβλεπομένων με την ως άνω σύμβαση εργασιών ανακαίνισης/ανάπλασης του ξενοδοχειακού συγκροτήματος συμφωνήθηκε μεταξύ των συμβαλλομένων να έχει πραγματοποιηθεί έως την 24η Απριλίου 2018 και το συμφωνηθέν τίμημα ανέρχεται συνολικά στο ποσό των 68,4 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι η Αστήρ Παλάς Βουλιαγμένης έχει περάσει στον έλεγχο της κοινοπραξίας AGC Equity Partners για λογαριασμό της Jermyn Street Real Estate Fund IV LP («Jermyn Street») και της Apollo Investment Holdco S.a.r.l («Apollo»), στην οποία μετέχουν δύο κρατικά κεφάλαια του Abu Dhabi και του Kuwait, Άραβες επενδυτές, καθώς και η τουρκική Dogus Group. Μάλιστα, χθες, η Apollo υπέβαλε προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αίτημα για να ασκήσει το δικαίωμα εξαγοράς των υπόλοιπων μετοχών της Αστήρ Παλάς που δεν ελέγχει και ανέρχονται σε 1.140.700 με το αντάλλαγμα να διαμορφώνεται στα 5,48 ευρώ ανά μετοχή, το οποίο ισούται με το αντάλλαγμα που προσέφερε η Apollo στην πρόσφατη υποχρεωτική δημόσια πρότασή της.

Το επενδυτικό πλάνο της AGC για την ανακαίνιση του «Αστέρα» πλησιάζει τα 600 εκατ. ευρώ συνολικά και ο στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα από τα κορυφαία τουριστικά θέρετρα σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το έργο στον Αστέρα περιλαμβάνει έξι θεματικές περιοχές:

Το ξενοδοχείο Ναυσικά: Προβλέπεται η πλήρης ανακαίνιση όλων των χώρων, με στόχο τελικά να περιλαμβάνει 132 δωμάτια, συμπεριλαμβανομένων και 22 σουιτών, χώρων εστίασης κ.τ.λ.

Το ξενοδοχείο Αρίων: Επίσης προβλέπεται πλήρης ανακαίνιση με 102 δωμάτια, συμπεριλαμβανομένων και 20 σουιτών από 75-450 τ.μ., συνεδριακό κέντρο, κέντρο ευεξίας κ.τ.λ.

13 συνολικά κατοικίες που θα χτιστούν μετά την κατεδάφιση των εγκαταστάσεων του πρώην ξενοδοχείου «Αφροδίτη».

Το πάρκο της χερσονήσου με χώρους πρασίνου, ανοιχτούς για το κοινό.

Τη μαρίνα του Αστέρα με νέες εγκαταστάσεις, γιοτ club κ.τ.λ.

Την παραλία του Αστέρα, η οποία πάντως κατά τη διάρκεια των εργασιών θα παραμείνει ανοικτή, όπως άλλωστε και η μαρίνα.