Το πλάνο της FrieslandCampina για επενδύσεις στην Ελλάδα

Το πλάνο της FrieslandCampina για επενδύσεις στην Ελλάδα

Τι προέκυψε μετά τη συνάντηση της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομίας με τους επικεφαλής της εταιρείας.

Η FrieslandCampina προτίθεται να προχωρήσει στη διερεύνηση ευκαιριών για περισσότερες επενδύσεις στην Ελλάδα. Αυτό προέκυψε στο δείπνο που παρέθεσαν χθες στον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρη Παπαδημητρίου, ο πρέσβης της Ολλανδίας στην Αθήνα, Caspar Veldkamp και ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας FrieslandCampina Hellas, Κωνσταντίνος Μαγγιώρος.

Στο δείπνο συμμετείχαν, ο πρόεδρος, Frans Keurentjes και τα μέλη του εποπτικού συμβούλιου του Ολλανδικού συνεταιρισμού FrieslandCampina, ο πρόεδρος της μητρικής εταιρείας στην Ολλανδία, Roelof Joosten, καθώς και η διοικητική ομάδα της εταιρίας στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας, ο υπουργός κατά την παρέμβασή του, αναφέρθηκε στις προοπτικές ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και στις ευκαιρίες που παρουσιάζονται για τους υποψήφιους επενδυτές. Υπογράμμισε τους θετικούς αριθμούς της ελληνικής οικονομίας, ενώ ανέφερε συγκεκριμένα, μεγάλες στρατηγικές επενδύσεις που υλοποιούνται στη χώρα. Εξέφρασε δε, την ικανοποίησή του για το ενδιαφέρον της FrieslandCampina, να προχωρήσει στη διερεύνηση ευκαιριών για περισσότερες επενδύσεις στην Ελλάδα.

Στην πρόσκληση για το δείπνο προς τον κ. Παπαδημητρίου, υπογραμμίζεται ότι «στόχοι της επίσκεψης είναι η επισκόπηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στην ελληνική αγορά, καθώς και η εξέταση δυνατοτήτων περαιτέρω επενδύσεων και ανάπτυξης». «Η παρουσία σας θα αποτελέσει μεγάλη τιμή για μας και θα ενδυναμώσει το μήνυμά μας, ότι η Ελλάδα, προχωρώντας σε σημαντικές διαρθρωτικές αλλαγές που στοχεύουν στην εξυγίανση της οικονομίας της, αποτελεί ελκυστικό επενδυτικό προορισμό» αναφέρεται στην πρόσκληση. Υπενθυμίζεται πως η εταιρεία FrieslandCampina δραστηριοποιείται στο χώρο των γαλακτοκομικών και λειτουργεί εργοστάσιο στην Πάτρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ