Το Playboy κάνει κι άλλες αλλαγές στο περιοδικό εκτός από το γυμνό

Το Playboy κάνει κι άλλες αλλαγές στο περιοδικό εκτός από το γυμνό
The first issue of Playboy magazine with Marilyn Monroe on the cover and signed by Hugh Hefner on page three is displayed at Julien's Auction House in Beverly Hills, California on June 22, 2015 ahead of Julien's "Hollywood Legends Auction" on June 26th and June 27th. Hefner launched Playboy in December 1953, selling for 50 cents a copy, with this issue estimated at $3,000 - $5,000. AFP PHOTO/FREDERIC J. BROWN (Photo credit should read FREDERIC J. BROWN/AFP/Getty Images)

Οι αλλαγές στοχεύουν να καταστήσουν το περιοδικό πιο ανταγωνιστικό, αλλά και να προσελκύσουν νέες διαφημίσεις.

Το πρώτο τεύχος του περιοδικού Playboy χωρίς γυμνό κυκλοφόρησε την Πέμπτη, ωστόσο δεν είναι η μόνη αλλαγή που πραγματοποίησε το διάσημο αμερικανικό έντυπο.

«Υπάρχουν πολλά που έχουμε κρατήσει στο περιοδικό, ωστόσο θα υπάρξουν κι άλλα πράγματα τα οποία θα εξελίξουμε», δήλωσε ο επικεφαλής για το περιεχόμενο του Playboy, Κόρι Τζόουνς.

Πιο συγκεκριμένα, το περιοδικό θα συνεχίσει να δημοσιεύει τη στήλη των μυθιστορημάτων, τις συνεντεύξεις και τις 20 ερωτήσεις, ωστόσο θα αφαιρέσει τη λίστα με τα αστεία και τα κινούμενα σχέδια. Η αιτία είναι ότι προσπαθεί να προσελκύσει όλο και περισσότερο το νεανικό κοινό.

Η αφαίρεση της στήλης των κινουμένων σχεδίων ήταν μια δύσκολη απόφαση για τον Χιού Χέφνερ, ιδρυτή και αρχισυντάκτη του περιοδικού, ενώ όσον αφορά το γυμνό ο ίδιος αναφέρει ότι «πάντα έτσι ήθελε να δείχνει το Playboy».

Κατά τον Τζόουνς, το περιοδικό θα συνεχίσει να δημοσιεύει σέξι φωτογραφίες και με τις αλλαγές αυτές θα μπορεί να ανταγωνιστεί το αμερικανικό περιοδικό Vanity Fair, αλλά και να αποκτήσει νέες ευκαιρίες διαφήμισης.