Το σχέδιο για 10.000 προσλήψεις στο Δημόσιο μετά τη συμφωνία με την Εκκλησία αποκάλυψε η κυβέρνηση

Το σχέδιο για 10.000 προσλήψεις στο Δημόσιο μετά τη συμφωνία με την Εκκλησία αποκάλυψε η κυβέρνηση
Ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος ανακοινώνει τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης, την Τρίτη 28 Αυγούστου 2018. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος απάντησε και στο ερώτημα ποια θα είναι επί της ουσίας η διαφορά με τη μισθοδοσία των ιερέων.

 

Τη δυνατότητα του Δημοσίου για 10.000 προσλήψεις δημοσίων υπαλλήλων, ως απόρροια της ιστορικής συμφωνίας Πολιτείας και Εκκλησίας, αποκάλυψε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, στην πρώτη ερώτηση που δέχθηκε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Με τη συμφωνία αυτή απελευθερώνονται 10.000 θέσεις δημοσίων υπαλλήλων», δήλωσε επί λέξει, εξηγώντας παρενθετικώς ότι «οι κληρικοί αν και δεν είναι ακριβώς δημόσιοι υπάλληλοι, είναι οιονεί δημόσιοι υπάλληλοι, καταμετρώνται όμως στο δυναμικό των δημοσίων υπαλλήλων»

Και, συνέχισε, «επειδή έχουμε καταφέρει να καταλήξουμε σε συμφωνία με τους θεσμούς πριν τη λήξη των μνημονίων που προβλέπει το 1:1 στο Δημόσιο, αυτό μας δίνει τη δυνατότητα στα επόμενα χρόνια να συμπληρώσουμε αυτές τις θέσεις με προσλήψεις δημοσίων υπαλλήλων, κατά κύριο λόγο για να καλύψουμε κοινωνικές ανάγκες, του κοινωνικού κράτους, δηλαδή γιατρούς, εκπαιδευτικούς και όποιες άλλες ανάγκες κρίνει η ελληνική κυβέρνηση ότι απαιτείται να καλυφθούν».

Επίσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξήγησε και το «πώς» θα καλύπτεται η μισθοδοσία των κληρικών στο εξής, μέσω της επιδότησης που θα καταβάλλει το κράτος, θέμα που είναι αλληλένδετο με τις προσλήψεις δημοσίων υπαλλήλων: «Στο ζήτημα της επιδότησης η ελληνική κυβέρνηση φιλοδοξεί ως το 2030 τα έσοδα από το ταμείο αξιοποίησης εκκλησιαστικής περιουσίας να είναι τέτοια που να αρκούν ώστε να καλύπτουν το ποσοστό επιδότησης που θα δίνεται κάθε χρόνο στην εκκλησία», ανέφερε ο Δ. Τζανακόπουλος.

ΝΔ: Η κυβέρνηση κοροϊδεύει τους πολίτες

Για εμπαιγμό των πολιτών κατηγορεί την κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία ( ΝΔ ), με αφορμή τις προθέσεις του Μεγάρου Μαξίμου, όπως αυτές εκφράστηκαν μέσω του Δημήτρη Τζανακόπουλου, για 10.000 νέες προσλήψεις δημοσίων υπαλλήλων, μετά τη συμφωνία με την Εκκλησία της Ελλάδας και την έξοδο των κληρικών από το Ενιαίο μισθολόγιο.

Σχολιάζοντας τη δήλωση του κ. Τζανακόπουλου, η αναπληρώτρια Εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, κ. Σοφία Ζαχαράκη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η κυβέρνηση παριστάνει πως δεν κατάλαβε ότι τους κληρικούς θα συνεχίσει να τους πληρώνει το κράτος. Και κοροϊδεύει τους πολίτες, τάζοντας 10.000 διορισμούς, την ίδια ώρα που τους έχει γονατίσει στους φόρους.

Είναι προφανές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπροστά στην επερχόμενη ήττα του δεν θα διστάσει να τινάξει τη χώρα στον αέρα».