To σχέδιο για επενδύσεις 63 εκατ. ευρώ στον Αστέρα

To σχέδιο για επενδύσεις 63 εκατ. ευρώ στον Αστέρα

Τι προβλέπει το Σχέδιο Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ).

Το Σχέδιο Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) για τον Αστέρα της Βουλιαγμένης, που δημοσιοποιήθηκε χθες, προβλέπει επενδύσεις ύψους 63 εκατ. ευρώ.

Το ΣΜΠΕ είναι προσαρμοσμένο στην απόφαση 28/2015 του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) και προβλέπει την ανακαίνιση δύο υφιστάμενων ξενοδοχειακών μονάδων («Aρίων», «Ναυσικά»), την κατεδάφιση μιας υφιστάμενης ξενοδοχειακής μονάδας («Αφροδίτη») και την ανέγερση έως 15 κατοικιών.

Όπως αναφέρει η Καθημερινή, σύμφωνα με το ΣΜΠΕ, ο δείκτης κάλυψης του ακινήτου δεν θα ξεπεράσει το 10%, ενώ ο δείκτης δόμησης το 20%. Συνολικά, η έκταση του Αστέρα της Βουλιαγμένης περιλαμβάνει 301 στρέμματα. Θα καλυφθούν περίπου 30 στρέμματα και θα δομηθούν λιγότερο από 60 στρέμματα. Μάλιστα, η νέα προτεινόμενη κάλυψη και δόμηση θα είναι χαμηλότερη από την υφιστάμενη. «Η πρόταση», αναφέρει η ΣΜΠΕ, «στηρίζεται σε ήπια ανάπτυξη του ακινήτου, με μέγιστη συνολική δόμηση αρκετά μικρότερη από τη μέγιστη επιτρεπόμενη που προσδίδει στο ακίνητο ο υφιστάμενος Σ.Δ. (0,20). Από το σύνολο των 60.885,83 τ.μ. δομούνται τα 56.500,00 τ.μ.».

Επίσης, σύμφωνα με το ΣΜΠΕ, «στην προτεινόμενη παρέμβαση διατηρείται χαμηλή (κατά το δυνατόν) και η κάλυψη, αφού μέρος των παραθεριστικών κατοικιών-διαμερισμάτων δύναται να τοποθετηθεί στις υφιστάμενες ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις, με αποτέλεσμα να μην δομείται μεγάλος αριθμός νέων παραθεριστικών κατοικιών που θα καταλάμβαναν ελεύθερο χώρο, καταργώντας το υφιστάμενο πράσινο».