Το σχέδιο του Facebook για να κερδίσει ξανά την εμπιστοσύνη του κοινού

Το σχέδιο του Facebook για να κερδίσει ξανά την εμπιστοσύνη του κοινού

Το σχέδιο πέντε κινήσεων του διασημότερου μέσου κοινωνικής δικτύωσης του κόσμου, για να αναστρέψει την κακή δημοσιότητα των τελευταίων μηνών.

Η COO του Facebook, Σέριλ Σάντμπεργκ, παραδέχθηκε τα λάθη της εταιρείας και σημείωσε πως ελπίζει οι χρήστες να αποκτήσουν ξανά την εμπιστοσύνη τους προς το κοινωνικό μέσο.

«Πρέπει γρήγορα να σταματήσουμε την κατάχρηση και να ασχοληθούμε με την προστασία των δεδομένων των χρηστών μας», είπε η Σάντμπεργκ στο συνέδριο DLD στο Μόναχο.

Η πτώση του Facebook ξεκίνησε όταν αποκαλύφθηκε ότι παραχώρησε προσωπικές πληροφορίες 87 εκατ. χρηστών στην πολιτική συμβουλευτική εταιρεία Cambridge Analytica, χωρίς τη συγκατάθεσή τους.

Η Σάντμπεργκ ακόμη προσέθεσε πως η εταιρεία έχει ένα σχέδιο πέντε κινήσεων, μέσα από τις οποίες θα αποδείξει ότι έμαθε από τα λάθη της και θα είναι πιο προσεκτική: Το εν λόγω σχέδιο θα περιλαμβάνει την επένδυση στην ασφάλεια , την προστασία από τις παρεμβολές στις εκλογές, την καταστολή των ψεύτικων λογαριασμών και τις ψευδείς πληροφορίες, εξασφαλίζοντας στους ανθρώπους την αίσθηση ότι ελέγχουν τα δεδομένα τους, επιδιώκοντας μεγαλύτερη διαφάνεια.

Μάλιστα, η ίδια τόνισε πως το Facebook απασχολεί 30.000 εργαζόμενους προκειμένου να ελέγχει τις τυχόν ψευδείς πληροφορίες και ειδήσεις στην πλατφόρμα του.

Όσον αφορά τις παρεμβολές στις εκλογές, η Σάντμπεργκ δήλωσε ότι η εταιρεία συνεχίζει να αφαιρεί σελίδες που εμφανίζουν «μη αυθεντική συμπεριφορά», ενώ μπλοκάρει πάνω από ένα εκατομμύριο «ψεύτικους λογαριασμούς» κάθε μέρα.

«Μιλώντας εκ μέρους του Μαρκ (Ζούκερμπεργκ) και για τον εαυτό μου και για όλους στο Facebook, είμαστε πιο αποφασισμένοι από ποτέ να κρατήσουμε τους ανθρώπους ασφαλείς. Και έχουμε προχωρήσει σε σημαντικές ενέργειες για να το επιτύχουμε αυτό», ανέφερε, σύμφωνα με το CNBC.

Παρόλο που οι μετοχές της εταιρείας μειώθηκαν τους τελευταίους 12 μήνες, η COO της εταιρείας δήλωσε ότι το Facebook είναι «μία από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες δημιουργίας θέσεων εργασίας και έχει μέλλον μπροστά της».