Το Skype θολώνει το background για να μην βλέπει ο συνομιλητής σας την …ακαταστασία του δωματίου σας

Το Skype θολώνει το background για να μην βλέπει ο συνομιλητής σας την …ακαταστασία του δωματίου σας

Σε μια κλίμακα από το 0 έως το 10, πόσο ακατάστατο είναι το διαμέρισμά σας αυτή τη στιγμή;

της Laura Stampler

Σε μια κλίμακα από το 0 έως το 10, πόσο ακατάστατο είναι το διαμέρισμά σας αυτή τη στιγμή; Χάρη στη νέα λειτουργία του Skype, ο συνάδελφος / ο φίλος / η γιαγιά σας ή όποιος τέλος πάντων βρίσκεται απέναντί σας στην οθόνη δεν θα χρειαστεί να μάθει ποτέ.

Η Microsoft ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι οι χρήστες του Skype έχουν πλέον τη δυνατότητα να θολώνουν το background της λήψης τους για συνομιλίες βίντεο, έτσι ώστε οι άνθρωποι να εστιάζουν σ’ αυτούς και όχι σε ό,τι τους περιβάλλει στην εικόνα.

Η λειτουργία αυτή λανσαρίστηκε αρχικά στο Microsoft Teams (το πρώην Skype for Business) πέρυσι. Το θόλωμα της εικόνας «χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη – εξειδικευμένη στον εντοπισμό της ανθρώπινης μορφής – για να διατηρεί την εικόνα εστιασμένη σε σας κατά τη διάρκεια της κλήσης σας» εξήγησε η εταιρεία σε ανάρτηση ιστολογίου.

«Η συγκεκριμένη τεχνολογία είναι έτσι ‘εκπαιδευμένη’ ώστε να εντοπίζει τα μαλλιά, τα χέρια και τους ώμους σας, κάνοντας την κλήση με θολωμένο background τόσο χαλαρή και εύκολη όπως μια κανονική βίντεο-κλήση».

Υπάρχουν σαφή πλεονεκτήματα στο να μην χρειάζεται να ανησυχείς με το τι συμβαίνει πίσω σου κατά τη διάρκεια μιας σημαντικής συνομιλίας βίντεο στο Skype – όπως υπάρχουν π.χ. και στο γεγονός ότι δεν χρειάζεται να ανησυχείς για το αν φοράς παντελόνι ή φούστα κατά τη διάρκεια μιας βίντεο-συνέντευξης, εφόσον φαίνεται μόνο το πρόσωπο και το πάνω μέρος του σώματός σου στην οθόνη.

Σύμφωνα με την ανάρτηση, τα θολωμένα background θα αποδειχθούν πολύ χρήσιμα όταν «σου παίρνουν συνέντευξη ζωντανά στην τηλεόραση και το αξιολάτρευτο παιδί σου εισβάλλει στο δωμάτιο» – μια σαφής αναφορά στη συνέντευξη του Καθηγητή Robert Kelly στο BBC, κατά τη διάρκεια της οποίας εμφανίστηκαν στο γραφείο του τα δύο παιδιά του, ακολουθούμενα από τη μαμά τους που είχε σπεύσει με καθυστέρηση να τα βγάλει απ’ το δωμάτιο.

Όσοι πάντως επιζητούν το ανθρώπινο στοιχείο της ακαταστασίας να εμφανίζεται στην εικόνα ίσως χαρούν με την προειδοποίηση του Skype: παρ’ όλες τις προσπάθειες και τις καλές προθέσεις της εταιρείας, η πλατφόρμα «δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι το background σας θα παραμένει πάντα θολωμένο». Και άρα, μπορούμε να ελπίζουμε ότι θα υπάρξουν και στο μέλλον αστείες στιγμές με βίντεο από το Skype.