Το Slack επενδύει σε δεκάδες startups και κάνει την επανάσταση στα bots

Το Slack επενδύει σε δεκάδες startups και κάνει την επανάσταση στα bots

Η εταιρεία έχει επενδύσει ήδη σε 25 startups και συνεχίζει.

To Slack ανακοίνωσε την επένδυση σε δεκάδες startups που ασχολούνται με τη δημιουργία bots, προκειμένου να ενισχύσει το “χαρτοφυλάκιο” της, Slack App Directory.

Η γνωστή εφαρμογή συνεργατικών συνομιλιών έχει επενδύσει μέχρι τώρα σε 25 startups με χρήματα του Slack Fund, ένα επενδυτικό σχήμα 80 εκ. δολαρίων, το οποίο στηρίζεται από venture capitals όπως το Index Ventures και το Andreessen Horowitz.

Το σύνολο των startups που μπήκαν κάτω απ’ την “ομπρέλα” του Slack, αποτελούν το τρίτο κύμα των επενδύσεων του Slack Fund.

Οι πρώτες επενδύσεις έγιναν τον Δεκέμβριο του 2015 σε εταιρείες όπως Awesome.ai, Small Wins, και Howdy. Τον περασμένο Ιούλιο, ανακοίνωσε το 2ο γύρο επενδύσεων σε 11 εταιρείες, μεταξύ των οποίων τα Growbot και Automat.

Ακόμη, το Δεκέμβριο του 2015, την ίδια μέρα που λάνσαρε το Slack Fund, το Slack λάνσαρε την πλατφόρμα για bots και το ίδιο το Slack App Directory.

Κατόπιν του λανσαρίσματος της πλατφόρμας και των αρχικών 150 apps που το συνόδεψαν, το Slack App Directory πλέον περιέχει πάνω από 750 apps, και εφαρμογές που έχουν γίνει downloaded πάνω από 6 εκ. φορές.

Προς το παρόν, οι υπεύθυνοι του Slack δεν έχουν ανακοινώσει το ύψος των επενδύσεων κάθε εταιρείας.

Ας δούμε τις εταιρείες που “κέρδισαν” την εταιρεία που θέλει να βάλει “τέλος” στα εταιρικά email και να αλλάξει για πάντα το τρόπο επικοινωνίας μας.

Guru, διευκολύνει την αναζήτηση των συνομιλιών στο Slack.

Bold, είναι σαν το Medium και λειτουργεί σαν ενδοεταιρικό blog για τους εργαζόμενους που θέλουν να μοιραστούν τις ιδέες τους.

DataFox, αυτοματοποιεί τα reports και τις κοινοποιήσεις σχετικά με τις εταιρείες που οι ομάδες πωλήσεων  θέλουν να πιάσουν ως πελάτες.

Troops, φέρνει τα δεδομένα Salesforce στο Slack για τη δημιουργία team performance reports.

Demisto, ενημερώνει αυτόματα την ομάδα IT security σε περίπτωση που κάποιο αρχείο ή URL έχει κάποιον ιό.

SwayFinance, για να γίνεται πιο εύκολη η ενημέρωση της οικονομική κατάσταση της εταιρείας.

Statsbot, ένα απ’ τα πιο δημοφιλή bots στο Slack App Directory, το οποίο συγκεντρώνει δεδομένα από αρκετές πηγές όπως Mixpanel, Salesforce, και Google Analytics.

Donut, με το bot αυτό τα ραντεβού εντός εταιρείας θα είναι “παιχνιδάκι”.

WorkRamp, μια training platform για τις ομάδες πωλήσεων.

Twine, ένα λογισμικό που θα βοηθήσει τις κλήσεις βίντεο μέσω Slack.

Synervoz, μια φωνητική πλατφόρμα που θα κάνει την επικοινωνία των ομάδων σε αληθινό χρόνο ακόμα πιο λειτουργική.