Το Snapchat πληρώνει ακριβά τις cloud υπηρεσίες (και όχι της Google!)

Το Snapchat πληρώνει ακριβά τις cloud υπηρεσίες (και όχι της Google!)

Νέα "συμμαχία" με την Amazon αξίας 1 δισ. δολαρίων.

H Snap Inc., η εταιρεία πίσω από το διάσημο Snapchat, συμφώνησε να αγοράσει υπηρεσίες cloud της Amazon αξίας 1 δισ. δολαρίων για τα επόμενα πέντε χρόνια, σύμφωνα με τους όρους της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ.

Η είδηση αυτή έρχεται λίγες μόλις μέρες μετά αφού το Snap αποκάλυψε σε άλλο έγγραφο που σχετίζεται με τη προγραμματισμένη δημόσια εγγραφή του, ότι έχει δεσμευτεί να αγοράσει υπηρεσίες του Google Cloud αξίας 2 δισ. δολαρίων αξίας για το ίδιο χρονοδιάγραμμα.

Η Snap επανέλαβε στο νέο έγγραφο πώς οι λειτουργίες της βασίζονται στο Google Cloud για την αποθήκευση του τεράστιου όγκου δεδομένων που έχει στα χέρια της η εταιρεία.

Πιο κάτω, όμως, μπορεί να διαβάσει κανείς πώς η εταιρεία δεσμεύεται να ξοδέψει περίπου 1 δισ. δολαρια στις υπηρεσίες Amazon Web Services την επόμενη πενταετία για την υποστήριξη των υποδομών των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της. Ενώ αναφέρεται πώς μελλοντικάμ η εταιρεία θα μπορούσε να δημιουργήσει τις δικές τις υποδομές για να εξυπηρετήσει καλύτερα τους πελάτες της.

Σύμφωνα με τη νέα συμφωνία με την AWS η Snap μπορεί να αξιοποιήσει τις υπηρεσίες μέχρι τον Δεκέμβριο του 2021. Πιο συγκεκριμένα, η συμφωνία καθορίζει ότθ τα 50 εκατ. μπορούν να χρησιμοποιηθούν φέτος, μετά τα 125 εκατ., 200 εκατ., 275 εκατ., και 350 εκατ. τις υπόλοιπες χρονιές.

Αν Snap δεν πληροί τις ελάχιστες απαιτήσεις τηςαγοράς σε οποιοδήποτε από αυτά τα έτη, θα πρέπει να πληρώσει τη διαφορά.