Το Snapchat «βάζει κάτω» Facebook και Instagram

Το Snapchat «βάζει κάτω» Facebook και Instagram

Την μεγαλύτερη αύξηση των χρηστών στην Αμερική παρουσιάζει το μέσο κοινωνικής δικτύωσης. 

Η αύξηση των χρηστών του Facebook αναμένεται να μειωθεί φέτος μεταξύ των εφήβων και νεαρών ενηλίκων στις Η.Π.Α.- δύο δημογραφικών ομάδων που είναι εξαιρετικά πολυπόθητες στους marketers.

Η απώλεια μηνιαίων χρηστών από το Facebook στις ηλικίες 12 έως 17 ετών αναμένεται να φτάσει το 3,4% φέτος σε σύγκριση με το 1,2% του 2016, σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας eMarketer. Εν τω μεταξύ, η αύξηση των χρηστών κάτω των 12 ετών και μεταξύ 18 και 24 ετών θα παρουσιάσει μείωση κατά 3,1% και 14,5%, αντίστοιχα, για το επόμενο έτος.

Η προβλεπόμενη πτώση (ή η βραδύτερη ανάπτυξη) στις νεώτερες ηλικιακές ομάδες αποτελεί πρόβλημα για το Facebook καθώς προσπαθεί να διατηρήσει τους νεαρούς χρήστες ώστε να παραμείνει το μέσο ένας «ελκυστικός» προορισμός για τους διαφημιζόμενους.

Το τελευταίο τρίμηνο, το Facebook ανακοίνωσε περίπου 9,2 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα από διαφημίσεις, αύξηση που έφτασε το 47% συγκριτικά με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Την ίδια στιγμή, το Snapchat θα ξεπεράσει για πρώτη φορά το Facebook και το Instagram στις ηλικιακές ομάδες των 12 έως 17 και 18 έως 24 ετών, όσον αφορά τους Αμερικανούς χρήστες φέτος, όπως ανέφερε το eMarketer, ενώ το μερίδιο του Snapchat στους χρήστες των κοινωνικών δικτύων των ΗΠΑ θα αυξηθεί στο 40,8% από 31,6% πέρυσι.

Συνολικά, οι συνολικοί μηνιαίοι χρήστες του Facebook αναμένεται να αυξηθούν κατά 2,4% φέτος, αγγίζοντας τα 172,9 εκατομμύρια στις Η.Π.Α., η άνοδος αυτή όπως αναφέρει το eMarketer προέρχεται κατά βάση από την αύξηση των μεγαλύτερων ηλικιακά χρηστών του Facebook.

Τέλος, το Instagram αναμένεται να παρουσιάσει αύξηση στους χρήστες στις Η.Π.Α. κατά 23,8% φέτος. Επίσης, οι μηνιαίοι χρήστες Instagram ηλικίας κάτω των 12 ετών αναμένεται να αυξηθούν κατά 19%, ενώ η ομάδα μεταξύ 12 και 17 ετών θα αυξηθεί κατά 8,8%.