Το «σόου» του Βασίλη Λεβέντη στη Βουλή για το Ασφαλιστικό

Το «σόου» του Βασίλη Λεβέντη στη Βουλή για το Ασφαλιστικό

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κατάφερε να ξεσηκώσει τη Βουλή με ιστορίες από καφενεία μουσείων και ατάκες όλο νόημα.

Τίποτα και κανέναν δεν άφησε ασχολίαστο ο Βασίλης Λεβέντης όταν ανέβηκε στο βήμα της Βουλής να μιλήσει για το Ασφαλιστικό. Αρχικά, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κατηγόρησε την κυβέρνηση πως προσπαθεί να «τετραγωνίσει τον κύκλο και να δώσει τις ίδιες συντάξεις με λιγότερα χρήματα. Είστε ζογκλέρ, ταχυδακτυλουργοί πραγματικά» είπε και προσέθεσε: «να πάνε οι βουλευτές της κυβέρνησης στις περιφέρειές τους «για να δούμε ποιος θα φάει το ξύλο! Γιατί δεν πάτε να δείτε τη γλύκα;».

Αναφερόμενος στην ελάφρυνση του χρέους, ο κ. Λεβέντης είπε: «Εγώ σας λέω αν μειωθεί μια δεκάρα να μου περάσετε χαλκά. Το μόνο που θα γίνει είναι επιμήκυνση», ενώ επιτιθέμενος στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ που τον αποκαλεί «λαγό», απάντησε: «Εγώ είμαι λαγός του Τσίπρα, όπως λέτε; Εσείς κάνατε κυβέρνηση με τον Μητσοτάκη και φάγατε ντολμαδάκια στην Μαρίκα. Εσείς γίνατε λαγοί το ‘89»!

Στη συνέχεια, αφιέρωσε στον νέο πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, την εξής ιστορία: «Είχα πάει σε δύο μουσεία και είδα στα καφενεία πολλούς να κάθονται. Νόμισα ότι είναι επισκέπτες και τους ρωτάω «ήρθατε να δείτε τα εκθέματα;». «Όχι, είμαστε του ΟΣΕ. Μας μετέθεσε εδώ ο κ. Μητσοτάκης» μου απάντησαν! Αυτόν βγάλατε αρχηγό, που μετέθεσε κάποιες χιλιάδες άτομα και νόμισε ότι έκανε μεταρρύθμιση»!

Μόλις τον άκουσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ο πρωθυπουργός έσκασαν στα γέλια, με τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων να τους λέει: «Γελάτε εσείς ε; Σε λίγο θα γύρει η πλάστιγγα»!

Κάνοντας λόγο για το ζήτημα με τις τηλεοπτικές άδειες, κάλεσε την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει ποια 4 κανάλια θέλει να κόψει αφού δίνει μόλις 4 άδειες σε σύνολο 8 πανελλαδικών καναλιών. «Δικαιούται μια κυβέρνηση να κόβει κανάλια που λειτουργούν 30 χρόνια; Άλλο να βάλουμε τάξη… Γιατί το χρήμα είναι το μόνο κριτήριο του ΣΥΡΙΖΑ; Δηλαδή αν έρθει ένας έμπορος ναρκωτικών με λεφτά θα του δώσετε; Παράνομα λέτε; Εσείς είστε όλη μέρα σε αυτά τα κανάλια! (φωνάζοντας) Εσείς προσωπικά κύριε!! Τους νομιμοποιείτε δια της παρουσίας σας».