To τεράστιο ποσό που πήρε πρώην υπουργός για μια δίωρη ομιλία

To τεράστιο ποσό που πήρε πρώην υπουργός για μια δίωρη ομιλία

Το Brexit φαίνεται ότι ευνόησε από όλες τις απόψεις τον Μπόρις Τζόνσον.

Προσοδοφόρα φαίνεται πώς έχει αποδειχθεί η πορεία του Μπόρις Τζόνσον μακριά από το υπουργικό συμβούλιο.

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας πήρε αμοιβή από το GoldenTree Asset Management, ένα hedge fund με έδρα τη Νέα Υόρκη, πάνω από 94.500 λίρες (121.000 δολάρια ή 106.000 ευρώ) για μία δίωρη ομιλία, νωρίτερα αυτό το μήνα.

Σημειώνεται ότι το ταξίδι και η διαμονή παρέχονταν επίσης από το fund, σύμφωνα με στοιχεία από το κοινοβούλιο.

Επίσης ο Μπόρις Τζόνσον φαίνεται να λαμβάνει περίπου 250.000 λίρες ετησίως για μια στήλη στην εφημερίδα The Telegraph.

Ο Βρετανός πολιτικός και υπέρμαχος του Brexit ασκεί σφοδρή κριτική στην Τερέζα Μέι για τους χειρισμούς της στην αποχώρηση της Μ. Βρετανίας από την Ε.Ε.

Πριν λίγες μέρες ανέφερε ότι είναι «τραγική παραίσθηση» ή «μια απόπειρα εξαπάτησης» ο ισχυρισμός της Μέι ότι τα προβλήματα της συμφωνίας για το Brexit θα μπορέσουν να διορθωθούν στις συνομιλίες για τις μελλοντικές σχέσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Από όλα τα ψέματα που μας πουλάνε το τρέχον διάστημα, το χειρότερο είναι ότι αυτή η συμφωνία μπορεί να διορθωθεί στο επόμενο στάδιο των συνομιλιών. Άκουσα να λέγεται ότι είναι σαν αγώνας ποδοσφαίρου, στον οποίο χάνουμε ένα-μηδέν στο ημίχρονο, αλλά όπως υποστήριξε η πρωθυπουργός στη συνέντευξή της (…) μπορούμε ακόμα να ανατρέψουμε την κατάσταση και να επιτύχουμε το Brexit που θέλουμε», έγραψε ο Τζόνσον στην εβδομαδιαία στήλη του στην εφημερίδα Telegraph.

«Φοβάμαι πως αυτό είναι είτε μια τραγική παραίσθηση ή μια απόπειρα εξαπάτησης (…) Είμαστε στα πρόθυρα του να δώσουμε στην ΕΕ δικαίωμα βέτο στην αποχώρησή μας από την τελωνειακή ένωση. Γιατί να μας αφήσουν να φύγουμε;», πρόσθεσε ο Τζόνσον, ο οποίος παραιτήθηκε από την κυβέρνηση τον Ιούλιο σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα σχέδια της Μέι για το Brexit και θεωρείται διεκδικητής της ηγεσίας του Συντηρητικού Κόμματος και του αξιώματος του πρωθυπουργού.