Το τεράστιο ποσό που πρέπει να βρει η Tesla σε λιγότερο από τρία χρόνια

Το τεράστιο ποσό που πρέπει να βρει η Tesla σε λιγότερο από τρία χρόνια
Photo:

Εάν θέλει να συνεχίσει να λειτουργεί όπως σήμερα.

Ο Έλον Μασκ πρέπει να πείσει τους επενδυτές να διαθέσουν στην Tesla το ποσό των 10 δισ. δολαρίων μέχρι το 2020, ούτως ώστε να καταφέρει να συνεχίσει αδιάκοπη την χρηματοδότηση νέας παραγωγής και την επέκτασή της εταιρείας στην Κίνα.

Η εκτίμηση αυτή προέρχεται από την Goldman Sachs, η οποία αναφέρει σε μήνυμα προς τους επενδυτές ότι η αυτοκινητοβιομηχανία μπορεί να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις της και να αναχρηματοδοτήσει το χρέος της. Η επενδυτική τράπεζα βάζει, όμως, έναν αστερίσκο, λέγοντας ότι η αύξηση του χρέους της μπορεί να έχει επιπτώσεις στο πιστοληπτικό της προφίλ.

Αυτή τη στιγμή η εταιρεία αναζητεί περισσότερο χρόνο, καθώς η διοίκηση πιέζει όσο μπορεί για να αυξηθεί η παραγωγή. Μεγαλύτερο στοίχημα όλων αποτελεί το νέο Model 3, το οποίο ήδη έχει «κάψει» 1 δισ. Δολάρια μέσα στο 1ο τρίμηνο του έτους.

Αυτό το οποίο ίσως αποτελέσει πλεονέκτημα για το μέλλον, είναι η έναρξη των εργασιών στο πρώτο εργοστάσιο της εταιρείας στην Κίνα, το οποίος βρίσκεται ένα βήμα πριν την παραγωγή ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων. Μια προοπτική η οποία μπορεί να αποσυμφορήσει την κατάσταση, όπως εκτιμά η αγορά.