To Tweet του Τραμπ κατά του ΟΠΕΚ ρίχνει τις τιμές του πετρελαίου

To Tweet του Τραμπ κατά του ΟΠΕΚ ρίχνει τις τιμές του πετρελαίου

O Αμερικανός πρόεδρος επέλεξε τον γνωστό πλέον τρόπο για να διαμαρτυρηθεί για την «τεχνητή» άνοδο των τιμών του πετρελαίου.

Μέσω Twitter αποφάσισε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών να ασκήσει κριτική κατά του ΟΠΕΚ, επισημαίνοντας πως οι πρακτικές του εκτοξεύουν σε αδικαιολόγητα υψηλά επίπεδα την τιμή του πετρελάιου. Ο Ντόναλντ Τραμπ μάλιστα τόνισε πως οι ΗΠΑ δεν πρόκειται να δεχτεί τη συνέχιση αυτής της πρακτικής.

«Φαίνεται ότι ο ΟΠΕΚ το κάνει ξανά. Με ποσότητες πετρελαίου ρεκόρ στην αγορά, συμπεριλαμβανομένων των γεμάτων πλοίων στη θάλασσα, οι τιμές είναι τεχνητά Πολύ Υψηλές! Δεν είναι καλό και δεν θα γίνει αποδεκτό», ανέφερε ο Τραμπ στο Tweet του.

Νωρίτερα σήμερα πραγματοποιήθηκε συνάντηση στη Τζέντα αξιωματούχων της Σαουδικής Αραβίας και της Ρωσίας, οι οποίοι δήλωσαν ότι μένει ακόμη δουλειά να γίνει, προκειμένου να επανέλθει η ισορροπία προσφοράς και ζήτησης στην αγορά του πετρελαίου και διαβεβαίωναν για την πρόθεσή τους να συνεχίσουν να συνεργάζονται.

Υπενθυμίζεται ότι οι τιμές του πετρελαίου βρίσκονται σε υψηλό τεσσάρων ετών, καθώς η συμφωνία του ΟΠΕΚ με τη Ρωσία και άλλες πετρελαιοπαραγωγούς χώρες έχει πετύχει να απορροφήσει μεγάλο μέρος του πλεονάσματος προσφοράς από την αγορά, ενώ και οι γεωπολιτικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή ενισχύουν την τάση αυτή.

Λίγο μετά το tweet του Τραμπ, πάντως, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το πετρέλαιο μπρεντ διαμορφώθηκαν στα 73,26 δολάρια το βαρέλι, σημειώνοντας πτώση 52 σεντς σε σχέση με το χθεσινό τους κλείσιμο. Τα αντίστοιχα συμβόλαια για το αμερικανικό αργό σημείωσαν πτώση 48 σεντς στα 67,81 δολάρια το βαρέλι. Οι τιμές, ωστόσο, αναμένεται να καταγράψουν άνοδο σε εβδομαδιαία βάση.