Το Twitter έχασε τόσους χρήστες σε ένα τετράμηνο, όσο σχεδόν ο πληθυσμός της Ελλάδας

Το Twitter έχασε τόσους χρήστες σε ένα τετράμηνο, όσο σχεδόν ο πληθυσμός της Ελλάδας
Photo:

Αυτό όμως δεν είναι απαραίτητα κακό.

 

Το Twitter έχασε 9 εκατ. χρήστες στο τρίτο τετράμηνο, σημειώνοντας έτσι τη μεγαλύτερη απώλεια στην ιστορία του.

Το στοιχείο αυτό αποκαλύφθηκε από την εταιρεία κατά τη δημοσίευση των οικονομικών δεδομένων την Πέμπτη, ενώ ήδη οι άνθρωποί της είχαν παραδεχτεί ότι ανέμεναν μεν μια σημαντική πτώση του αριθμού των χρηστών, αλλά χωρίς αυτή να ξεπερνούσε τα 5 εκατ.

Βέβαια, η αντίδραση της εταιρείας ήταν άμεση και λογική. Μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων γνωστοποίησε ότι ο σημαντικότερος παράγοντας αυτής της πτώσης οφείλεται στην ακύρωση χιλιάδων λογαριασμών – bot τα οποία είχαν μοναδικό στόχο να προσελκύσουν ή να επηρεάσουν τους πραγματικούς χρήστες της πλατφόρμας.

Η εξήγηση αυτή πιθανότατα έπεισε τους επενδυτές, καθώς η εταιρεία παρουσίασε ικανοποιητικά οικονομικά αποτελέσματα, με τα έσοδά της να ενισχύονται κατά 29% στα 758,1 εκατ. δολάρια.

Κοιτώντας στο μέλλον, το Twitter αναμένεται να χάσει κι άλλους λογαριασμούς χρηστών όσο διαδικασία «εκκαθάρισης» ψεύτικων λογαριασμών θα συνεχίζεται. Κάτι το οποίο χαροποιεί τελικά τους επενδυτές, με τη μετοχή της εταιρείας να κερδίζει πόντους ακόμη και τη μέρα που ανακοίνωσε την πτώση στους χρήστες της.