Το Twitter βάζει στο στόχαστρο την ψηφιακή παρενόχληση

Το Twitter βάζει στο στόχαστρο την ψηφιακή παρενόχληση

Με ένα νέο εργαλείο η δημοφιλής πλατφόρμα υπόσχεται να διαγράψει από την ψηφιακή καθημερινότητά σας ενοχλητικά μηνύματα και απειλές. 

Ένα από τα πιο ενοχλητικά πράγματα που μπορείτε να κατηγορήσετε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι η παρουσία μεγάλου αριθμού ατόμων που έχουν ως βάλει ως «στόχο» να σας εκνευρίσουν. Λόγος μίσους, ρατσιστικές επιθέσεις ακόμα και απειλές θανάτου δημοσιεύονται χωρίς κανένα έλεγχο, προκαλώντας καθημερινά το νευρικό σας σύστημα.

Αυτό το πρόβλημα φαίνεται πως εκνεύρισε και τον επικεφαλής τoυ Twitter, Ντικ Κοστέλο, που το χαρακτήρισε ως ένα κύριο εμπόδιο για την ανάπτυξη της πλατφόρμας. Αλλά δεν έμεινε εκεί…

Το Twitter εργάζεται πάνω σε μια νέα εφαρμογή με την οποία ενοχλητικά ή απειλητικά μηνύματα, που προέρχονται από ύποπτες πηγές θα αφαιρούνται από το timeline του χρήστη. Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη, προς το παρόν, σε επιλεγμένους χρήστες του iOS, όπως ο blogger της Silicon Valley, Anil Dash, o οποίος ανέβασε στον λογαριασμό του στο μέσο ένα tweet που αποκαλύπτει τις νέες προσπάθειες της πλατφόρμας.

Δεν είναι γνωστό ακόμα ούτε πόσοι χρήστες έχουν λάβει τη συγκεκριμένη εφαρμογή αλλά ούτε τον τρόπο με τον οποίο το Twitter επιλέγει το τι αποτελεί προβληματικό περιεχόμενο. Ωστόσο, το νέο εργαλείο έρχεται να δείξει πως η εταιρεία έχει πάρει πολύ σοβαρά το θέμα της ψηφιακής παρενόχλησης.