Το Βερολίνο «αδειάζει» ξανά τον Ερντογάν

Το Βερολίνο «αδειάζει» ξανά τον Ερντογάν
Photo:

Η Συνθήκη της Λοζάνης ισχύει και έχει διάρκεια, δηλώνει το ΥΠΕΞ της Γερμανίας.

«Η Συνθήκη της Λοζάνης ισχύει και έχει διάρκεια» δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Γερμανίας, Μαρία Άντεμπαρ, απαντώντας, νωρίτερα σήμερα, σε ερώτηση του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων σχετικά με δηλώσεις του Προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για το θέμα.

Όπως μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Realfm 97.8 ο ανταποκριτής του σταθμού στη Γερμανία, Παντελής Βαλασόπουλος, γερμανική διπλωματική πηγή φέρεται να τόνισε πως η Συνθήκη της Λωζάννης ισχύει εδώ και 100 χρόνια και δεν τίθεται θέμα αναθεώρησής της.

Οι ίδιοι κύκλοι είπαν πως δεν μπορούμε να κλείνουμε την πόρτα στην Τουρκία, αλλά ούτε και τα μάτια στις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Από τις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Μιχάλης Ιγνατίου μετέδωσε πως η αμερικανική κυβέρνηση δεν συμφωνεί με τις δηλώσεις του προέδρου της Τουρκίας για επικαιροποίηση της Συνθήκης της Λωζάνης.

Εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ φέρεται να δήλωσε ότι για τις Ηνωμένες Πολιτείες είναι ζήτημα αρχής να υποστηρίζουν την κυριαρχία των χωρών της περιοχής, συμπεριλαμβανομένων της Ελλάδας και της Τουρκίας.