Το WhatsApp έφτασε τα 900 εκατ. ενεργούς χρήστες

Το WhatsApp έφτασε τα 900 εκατ. ενεργούς χρήστες

Τρομακτική άνοδο γνωρίζει η πασίγνωστη εφαρμογή ανταλλαγής μνημάτων το τελευταίο έτος.

Η Facebook έβγαλε από τα ταμεία της 19 δισ. δολάρια για να το αποκτήσει, και το WhatsApp δείχνει ότι ίσως και να αξίζει τα (πάρα πολλά) λεφτά του. Η διασημότερη εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων μέσω ίντερνετ για κινητά ξεπέρασε την Πέμπτη τον εντυπωσιακό αριθμό των 900 εκατ. χρηστών το μήνα, επιτυγχάνοντας συνολική άνοδο της τάξης του 50% από τον περασμένο Απρίλιο.

Τους τελευταίους έξι μήνες το WhatsApp πρόσθεσε 100 εκατ. χρήστες ενώ οι συνολικοί άνθρωποι που το χρησιμοποιούσαν έως τον Αύγουστο του 2014 ήταν 600 εκατ.

Για να καταλάβουμε τι σημαίνουν αυτοί οι ασύλληπτοι αριθμοί, οφείλουμε να πούμε ότι το Twitter έχει περίπου 300 εκατ. ενεργούς χρήστες κάθε μήνα, το Facebook Messenger 700 εκατ. χρήστες, ενώ το Facebook έπιασε το 1 δισ. μόλις τώρα. Τέλος, το Instagram, το οποίο εξαγοράστηκε κι αυτό από το Facebook για 1 δις δολάρια, έχει 300 εκατ. ενεργούς χρήστες μηνιαίως.

Αν και το κοινό του WhatsApp είναι τεράστιο, ακόμη αναζητείται τρόπος όλος αυτός ο κόσμος να αποφέρει έσοδα στην εφαρμογή. Ο επικεφαλής του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, δήλωσε ότι δεν έχει έρθει ακόμη η ώρα εφαρμογή ενός σχεδίου αποκόμισης εσόδων από το WhatsApp και το Facebook Messenger, πριν ακόμη έρθει σε επαφή για το θέμα αυτό με ανθρώπους της αγοράς.

Παρόλα αυτά, η μεγαλύτερη επιτυχία των πρόσφατων αποκτημάτων του Facebook, φαίνεται πως είναι το Instagram. Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία από το Emarketer, η διάσημη εφαρμογή για φωτογραφίες είχε έσοδα 595 εκατ. δολαρίων το τρέχον έτος.