Το ξενοδοχείο «Trump SoHO» δεν θα φέρει πια το όνομα του Αμερικανού προέδρου

Το ξενοδοχείο «Trump SoHO» δεν θα φέρει πια το όνομα του Αμερικανού προέδρου

Η εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ φαίνεται πως επηρέασε την απόφαση του ομίλου Trump να πουλήσει το πεντάστερο ξενοδοχείο στο Μανχάταν.

Ο όμιλος Trump Organization προχώρησε χθες στην ανακοίνωση πως θα αποσύρει το όνομα του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ από το ξενοδοχείο «Trump SoHo» στη Νέα Υόρκη, καθώς αποφάσισε να αποχωρήσει από την ιδιοκτησία και διαχείριση του πεντάστερου ξενοδοχείου των 46 ορόφων.

Το ξενοδοχείο στο κέντρο του Μανχάταν της Νέας Υόρκης είχε περάσει στη διαχείριση του ομίλου Trump πριν από έντεκα χρόνια. Μάλιστα ο ίδιος ο Τραμπ είχε ανακοινώσει πως θα αποκτούσε το υπερπολυτελές ξενοδοχείο στη Νέα Υόρκη στην τηλεοπτική εκπομπή του «The Apprentice». Τότε ο Τραμπ δήλωνε ότι θα έφτιαχνε ένα «έργο τέχνης» στη γειτονιά SoHo του Μανχάταν, το οποίο θα γινόταν «αριστοκρατικό αριστούργημα».

Η εκλογή του προέδρου Τραμπ έχει επηρεάσει ποικιλοτρόπως τις επιχειρήσεις του ομίλου και τα κέρδη των ξενοδοχείων του. Πέρυσι τον Δεκέμβριο ο αστέρας του NBA Λεμπρόν Τζέιμς είχε αρνηθεί να μείνει στο ξενοδοχείο του Τραμπ, ενώ τον περασμένο Απρίλιο το εστιατόριο που βρισκόταν στο ισόγειο του ξενοδοχείου αποφάσισε να διακόψει τη λειτουργία του, επισημαίνοντας πως «πριν από τη νίκη του Τραμπ η επιχείριση εδώ πήγαινε καλά».

Τον Ιούνιο και το «Trump International Hotel and Tower», στο Τορόντο, επίσης ανακοίνωσε ότι θα αφαιρεθεί το όνομά του.

Tο ξενοδοχείο εξαγοράστηκε από τη CIM Group, εταιρεία επενδύσεων σε ακίνητα με έδρα την Καλιφόρνια, η οποία μάλλον θα ανακατασκευάσει το κτίριο μετά την αφαίρεση του ονόματος Τραμπ, τον Δεκέμβριο.