Τώρα μπορείτε να χρησιμοποιείτε το Netflix σας και στο εξωτερικό!

Τώρα μπορείτε να χρησιμοποιείτε το Netflix σας και στο εξωτερικό!
Photo:

Μετά τη κατάργηση των χρεώσεων στα κινητά τηλέφωνα, "απελευθερώνεται" και η χρήση του Netflix. 

Ευχάριστα νέα για τους χρήστες του Netflix. Τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ήρθαν ένα βήμα πιο κοντά στο να επιτρέψουν τους χρήστες να χρησιμοποιούν τη συνδρομή τους για υπηρεσίες όπως το Netflix ή το Sky και όταν ταξιδεύουν.

Να υπενθυμίσουμε πώς μέχρι πρόσφατα, οι χρήστες δε μπορούσαν να στριμάρουν εκτός των συνόρων της χώρας τους. Αυτό σήμαινε πώς σε κάποιο επαγγελματικό ταξίδι οι συνδρομητές δε μπορούσαν να δούνε τις αγαπημένες τους ταινίες.

Η συμφωνία μεταξύ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Μάλτας, η οποία ενεργεί εξ ονόματος όλων των 28 χωρών της ΕΕ καθώς ασκεί το τρέχον εξάμηνο την εκ περιτροπής προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ για πρώτη φορά, θα προστεθεί στις κινήσεις ώστε να “γκρεμιστούν” τα εμπόδια στην ενιαία αγορά 500 εκατομμυρίων ανθρώπων.

Η είδηση αυτή ήρθε λίγους μήνες μετά την απόφαση της Επιτροπής για τη κατάργηση των τελών περιαγωγής στην ΕΕ το 2017 για όσους πολίτες ταξιδεύουν εντός Ένωσης.

Η συμφωνία πρέπει να εγκριθεί επίσημα, αν και αυτό θεωρείται ως μια τυπική διαδικασία.

Παρόλο που οι συνδρομητές του Netflix έχουν κάθε λόγο να χαίρονται, η απόφαση αυτή έχει αμφισβητηθεί από τους υπέρμαχους των δικαιωμάτων, οι οποίοι λένε ότι η αρχή της εδαφικότητας είναι το κλειδί για τους κανόνες χρηματοδότησης τους.

Εμείς χρησιμοποήσαμε το Netflix στο εξωτερικό και επιβεβαιώνουμε την είδηση!