Τώρα είναι η καλύτερη στιγμή για να πουλήσετε το παλιό σας iPhone

Τώρα είναι η καλύτερη στιγμή για να πουλήσετε το παλιό σας iPhone

Η κυκλοφορία του επόμενου μοντέλου του iPhone αναμένεται να ρίξει τις τιμές των παλαιών μοντέλων στην αγορά μεταχειρισμένων.

Ένα από τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουν οι θαυμαστές των κινητών της Apple που επιθυμούν να αποκτήσουν το επόμενο μοντέλο του iPhone, που θα κάνει την εμφάνισή του το Φθινόπωρο, είναι η «τσουχτερή» τιμή που αναμένεται να συνοδεύει τη νέα έκδοση. Εάν ανήκετε σε αυτούς, ένας καλός τρόπος για να περιορίσετε τα έξοδα θα ήταν να πουλήσετε το παλιό σας μοντέλο iPhone, σε κάποια από τις μεγάλες διαδικτυακές σελίδες μεταπώλησης όπως το eBay. Μόνο που θα πρέπει να βιαστείτε. Γιατί οι καλύτερες στην αγορά μεταχειρισμένων βρίσκονται τώρα.

Οι τιμές για διαδικτυακές πωλήσεις των παλαιότερων μοντέλων των iPhone αναμένεται να πέσουν κατά 10% την περίοδο Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου, την περίοδο δηλαδή που η εταιρεία θα κυκλοφορήσει το iPhone 6S. Αυτό αποκαλύπτει η έρευνα της NextWorth που ασχολήθηκε με το παράδειγμα της eBay.

Μέχρι τον Οκτώβριο τα διαθέσιμα αποθέματα των παλαιότερων μοντέλων θα αυξηθούν δραματικά. Ως αποτέλεσμα, οι τιμές τους θα καταρρεύσουν.  Και μέχρι τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο θα έχετε χάσει το 30% της σημερινής τιμής στην οποία πωλούνται τα σημερινά μοντέλα στην αγορά μεταχειρισμένων τηλεφώνων.

Όπως παρατηρούν οι υπεύθυνοι της NextWorth, πρόκειται για ένα φαινόμενο που επαναλαμβάνεται τα τελευταία 4 χρόνια. Και το ίδιο αναμένεται να συμβεί και φέτος.

Η εταιρεία αναλύσεων παρουσίασε μάλιστα και μερικές χαρακτηριστικές εκτιμήσεις για να κάνει ακόμα πιο κατανοητή την πτώση στις τιμές των παλαιών κινητών που αναμένετε και φέτος να ακολουθήσει την κυκλοφορία του νέου μοντέλου της Apple.

Ένα iPhone 6 των 128 GB, θα μπορούσε να πουληθεί σήμερα στην αγορά μεταχειρισμένων σε τιμή κοντά στα 380 δολάρια. Το ίδιο κινητό αναμένεται να πέσει στα 250 δολάρια μέσα στους επόμενου μήνες.

Ένα iPhone 6 Plus ίδιου μεγέθους μπορεί να μεταπωληθεί σήμερα στα 435 δολάρια. Τον Δεκέμβριο η τιμή του θα έχει υποχωρήσει στα 287 δολάρια.

Φυσικά, η τιμές εξαρτώνται από διάφορους παράγοντες, όπως η καλή κατάσταση του κινητού ή το μέγεθος της μνήμης τους. Αλλά όπως φαίνεται, στη συγκεκριμένη περίπτωση ο χρόνος είναι πραγματικά χρήμα.