Τώρα όλοι θα μπορούν να φτάσουν στην κορυφή του Έβερεστ μέσα σε μόλις λίγες ώρες

Τώρα όλοι θα μπορούν να φτάσουν στην κορυφή του Έβερεστ μέσα σε μόλις λίγες ώρες

Mέχρι σήμερα μόνο 4.000 άνθρωποι έχουν καταφέρει να φτάσουν στην κορυφή του πιο ψηλού βουνού του κόσμου.

Mόνο 4.000 άνθρωποι έχουν καταφέρει να φτάσουν στην κορυφή του Έβερεστ, ωστόσο ο αριθμός αυτός αναμένεται σύντομα να αυξηθεί. Πώς; Με την εικονική πραγματικότητα.

H εταιρεία παιχνιδιών Sólfar Studios, με έδρα το Reykjavík στην Ιρλανδία, δημιούργησε τη νέα εμπειρία Everest VR, η οποία θα λειτουργεί σε HTC Vive, Oculus Rift και PlayStation VR.

Παρόλο που για να φτάσει κανείς στην κορυφή του πιο ψηλού βουνού του κόσμου θα χρειαστεί οκτώ εβδομάδες, με την εικονική αυτή εμπειρία θα χρειαστούν μόνο μερικές ώρες, ενώ η τιμή του Vive, του Rift ή του PlayStation VR θα κοστίσει πολύ λιγότερο από 45.000 δολάρια που απαιτούνται για να ανέβει κανείς στην κορυφή.

Ο Thor Gunnarsson, συνιδρυτής του Sólfar Studios, αναφέρει ότι η εικονική πραγματικότητα θα δώσει την ευκαιρία στους ανθρώπους να κάνουν κάθε όνειρο πραγματικότητα.

Το Everest VR δεν είναι τεχνική προσομοίωσης πεζοπορίας, αν και ο Gunnarsson θεωρεί ότι θα μπορούσε να βοηθήσει τους ανθρώπους να ξεπεράσουν την υψοφοβία τους.

Στη δημιουργία της εικονικής αυτής εμπειρίας συμμετείχε ο σχεδιαστής παιχνιδιών από τη Νέα Ζηλανδία Dean Hall, ο οποίος επισκέφθηκε το Solfar προκειμένου να μοιραστεί τις προσωπικές του εμπειρίες στην αναρρίχηση του Everest, καθώς και ο έμπειρος ορειβάτης Óðinn Árnason.

Σημειώνεται ότι το Sólfar Studios κατάφερε να συγκεντρώσει πάνω από δυο εκατ. δολάρια για την ανάπτυξη του Everest VR από διάφορους επενδυτές, μεταξύ των οποίων η κινεζική Shanda Group, η ισλανδική NSA Ventures και η φινλανδική VC Inventure and Reaktor Ventures.