Τόσα λεφτά χρειάζεσαι για να νιώθεις πλούσιος

Τόσα λεφτά χρειάζεσαι για να νιώθεις πλούσιος
Pile of cash

Σύμφωνα με τους πλούσιους…

Σχεδόν 5% των Αμερικανών είναι εκατομμυριούχοι. Οι περισσότεροι εξ αυτών – σχεδόν 95%, σύμφωνα με μια εκτίμηση της WealthEngine – διαθέτουν από 1 έως 5 εκατομμύρια δολάρια.

Και πολλοί απ’ αυτούς πιστεύουν ότι τα χρήματα αυτά δεν είναι αρκετά.

«Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι το να έχεις αρκετά χρήματα σημαίνει, εκτός απ’ το να έχεις χειροπιαστά περιουσιακά στοιχεία, το να έχεις χρήματα για να καλυφθεί κάποιο σημαντικό απρόοπτο, κι ακόμα περισσότερα» έγραψε ο Norman Vanamee στο περιοδικό Town & Country.

Ο Vanamee ζήτησε από ειδικούς να εκτιμήσουν τον «αριθμό της ευτυχίας» για ένα υποθετικό, πλούσιο, μη εργαζόμενο ζευγάρι γύρω στα 40 με δύο παιδιά στην εφηβεία που πηγαίνουν σε ακριβό ιδιωτικό σχολείο στην Πόλη της Νέα Υόρκης. Ζουν σε διαμέρισμα της 5ης Λεωφόρου, αγοράζουν έργα τέχνης, ταξιδεύουν με ιδιωτικά αεροπλάνα, δίνουν χρήματα σε φιλανθρωπίες και έχουν υπηρετικό προσωπικό – έναν σεφ, έναν οδηγό, και κάποιον που κρατάει το σπίτι – καθώς και δύο εξοχικά σπίτια. Παράλληλα, βάζουν …στη μπάντα 25 εκατομμύρια δολάρια για να κληρονομήσει το καθένα απ’ τα δύο παιδιά.

Ένας αναλυτής από το US Trust που παρατίθεται στο άρθρο του Town & Country υπολόγισε ότι το υποθετικό μας ζευγάρι θα πρέπει να έχει 190 εκατομμύρια δολάρια για να διατηρήσει αυτό τον τρόπο ζωής.

Άλλοι ειδικοί τοποθετούν τον αριθμό της ευτυχίας κοντά στα 100 εκατομμύρια δολάρια.

«Οι δισεκατομμυριούχοι θεωρούν τα 100 εκατομμύρια δολάρια ως την αφετηρία των πραγματικών – των ‘σοβαρών’ – χρημάτων», αναφέρει ο Richard Kirshenbaum, συντάκτης στο New York Observer και συγγραφέας του βιβλίου “Isn’t That Reach? Life Among the 1%”.

Ο Kirshenbaum λέει ότι η εκτίμηση δεν είναι δική του αλλά προήλθε από διάφορους δισεκατομμυριούχους από τους οποίους έλαβε συνέντευξη.

Σύμφωνα με την WealthEngine, μόλις 0,09% των εκατομμυριούχων των ΗΠΑ έχουν πάνω από 100 εκατομμύρια δολάρια.