Toshiba: Περικοπή 7.000 θέσεων εργασίας

Toshiba: Περικοπή 7.000 θέσεων εργασίας

Μετά το λογιστικό σκάνδαλο της εταιρείας και την παραίτηση του CEO του ομίλου, η μετοχή της στο χρηματιστήριο σημείωσε πτώση 43%.

Περικοπές 7.000 θέσεων εργασίας πρόκειται να κάνει η ιαπωνική Toshiba Corp, ειδικότερα στον τομέα των καταναλωτικών ηλεκτρονικών, σε μια προσπάθεια αναδιάρθρωσης της εταιρείας μετά το λογιστικό σκάνδαλο στο οποίο ενεπλάκη.

Η ιαπωνική οικονομική εφημερίδα Nikkei δημοσίευσε ότι οι περισσότερες από τις 6.000 ως 7.000 θέσεις εργασίας που θα καταργηθούν θα είναι σε διευθύνσεις που παράγουν προϊόντα lifestyle, κυρίως καταναλωτικά ηλεκτρονικά.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, η Toshiba εξετάζει ακόμη τη «δραστική» μείωση της δραστηριότητάς της στο εργοστάσιο Όμε του Τόκιο, όπου κατασκευάζονται κατά κύριο λόγο τηλεοράσεις πολύ υψηλής ευκρίνειας και υπολογιστές, ενώ δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να σταματήσει να κατασκευάζει τηλεοράσεις εντελώς.

Σημειώνεται ότι ο CEO του κολοσσιαίου ιαπωνικού ομίλου Χισάο Τανάκα καθώς και μια σειρά ανώτερων στελεχών της Toshiba παραιτήθηκαν τον Ιούλιο, λόγω του μεγαλύτερου σκανδάλου «δημιουργικής» λογιστικής που ξέσπασε στην Ιαπωνία τα τελευταία χρόνια.

Μάλιστα, μια ανεξάρτητη έρευνα αποκάλυψε πως ο CEO του ομίλου γνώριζε ότι η εταιρεία εμφάνισε τα έσοδά της διογκωμένα κατά 1,2 δισεκ. δολάρια, με συνέπεια τη φετινή χρονιά η μετοχή του ομίλου στο χρηματιστήριο να υποστεί πτώση 43%.