Τουλάχιστον 12 νεκροί στο μακελειό της ναυτικής βάσης της Ουάσινγκτον

Τουλάχιστον 12 νεκροί στο μακελειό της ναυτικής βάσης της Ουάσινγκτον

Ένοπλη επίθεση σε κτίριο του Πολεμικού Ναυτικού - Δηλώσεις Ομπάμα.

Τουλάχιστον 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν κι ένας αδιευκρίνιστος αριθμός άλλων τραυματίστηκε στο μακελειό το οποίο σημειώθηκε σήμερα σε κτίριο στη ναυτική βάση της Ουάσινγκτον, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.

Ανάμεσα στους «πολλούς» τραυματίες είναι ένας αστυνομικός, δήλωσε από την πλευρά της η επικεφαλής της αστυνομίας της Ουάσινγκτον Κάθι Λανίερ, ενώ πρόσθεσε ότι το κίνητρο του δράστη ή των δραστών παραμένει αδιευκρίνιστο και ότι η αστυνομία αναζητεί άλλους δύο υπόπτους.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δεσμεύτηκε σήμερα ότι θα προσαχθούν ενώπιον της δικαιοσύνης και θα λογοδοτήσουν οι δράστες της «άνανδρης» επίθεσης.

Διαβάστε ακόμη: ΗΠΑ και Γαλλία κρατούν «ζωντανή» την απειλή στρατιωτικής επέμβασης

Στην αρχή της ομιλίας του για την αμερικανική οικονομία ο Ομπάμα είπε ότι έχει ενημερωθεί για την κατάσταση και ότι στόχος των πυροβολισμών ήταν το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό του Πολεμικού Ναυτικού.

«Βρισκόμαστε για άλλη μια φορά αντιμέτωποι με ένα περιστατικό μαζικών και αδιάκριτων πυρών. Σήμερα, έγινε σε μια στρατιωτική εγκατάσταση της πρωτεύουσας μας. Πρόκειται για πυροβολισμούς που στόχευαν το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό», πρόσθεσε.

Ο Αμερικανός πρόεδρος υποσχέθηκε ότι θα συμπαρασταθεί στις οικογένειες των θυμάτων, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Πρόκειται για άνδρες και γυναίκες που πήγαιναν στη δουλειά τους, που έκαναν τη δουλειά τους για να είμαστε εμείς προστατευμένοι. Πρόκειται για πατριώτες. Γνωρίζουν τους κινδύνους που συνεπάγεται μια αποστολή στο εξωτερικό, όμως σήμερα ήρθαν αντιμέτωποι με μια αδιανόητη βία, που δεν περίμεναν να συναντήσουν εδώ. Είπα με σαφήνεια ότι θέλω να γίνει μια αψεγάδιαστη έρευνα, ότι οι ομοσπονδιακές και οι τοπικές αρχές θα πρέπει να συνεργαστούν», συνέχισε.

«Καθώς θα προχωρά αυτή η έρευνα, θα κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας ώστε να διασφαλίσουμε πως εκείνοι που διέπραξαν αυτήν την άνανδρη πράξη θα λογοδοτήσουν», υποσχέθηκε.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο, Γερμανικό Πρακτορείο, Ρόιτερς