Τουλάχιστον 14 τραυματίες σε επίθεση σε λεωφορείο στη Γερμανία – Ο δράστης συνελήφθη

Τουλάχιστον 14 τραυματίες σε επίθεση σε λεωφορείο στη Γερμανία – Ο δράστης συνελήφθη
epa06900515 Passengers get onto a replacement bus after a person had allegedly attacked passengers on another bus in Luebeck, Germany, 20 July 2018. According to police reports, several people were injured in a violent incident in a bus in Luebeck Kuecknitz. The perpetrator has been arrested, police said. EPA/FELIX KOENIG

Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Lübecker Nachrichten, υπάρχουν 12 ελαφρά τραυματίες και δύο τραυματίες σε σοβαρότερη κατάσταση.

Αρκετοί άνθρωποι τραυματίστηκαν σήμερα το απόγευμα σε ένα λεωφορείο στη βόρεια Γερμανία, αφού ένας άνδρας επιτέθηκε με μαχαίρι στους επιβάτες, σύμφωνα με την αστυνομία, όπως μετέδωσαν γερμανικά ΜΜΕ, την ώρα που κανένα σενάριο δεν αποκλείεται προς το παρόν από τις αρχές.

Τα θύματα τραυματίστηκαν σε ένα λεωφορείο στο Λίμπεκ, δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας, χωρίς να διευκρινίσει τον αριθμό των τραυματιών ή την κατάστασή τους.

Επιβεβαίωσε, εντούτοις, ότι δεν υπάρχουν νεκροί.

Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Lübecker Nachrichten, υπάρχουν 12 ελαφρά τραυματίες και δύο τραυματίες σε σοβαρότερη κατάσταση.

Ο δράστης, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες είναι γύρω στα 35, συνελήφθη.

Όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες την εφημερίδα Lübecker Nachrichten, ένας εκ των επιβατών του λεωφορείου έριξε κάτω το σακίδιό του, κατόπιν έβγαλε ένα μαχαίρι με το οποίο επιτέθηκε αδιακρίτως στους συνεπιβάτες του.

«Ένα από τα θύματα είχε μόλις παραχωρήσει τη θέση του σε μια ηλικιωμένη, όταν ο δράστης τον μαχαίρωσε στο στήθος» περιέγραψε ένας αυτόπτης μάρτυρας.

Ο οδηγός σταμάτησε το λεωφορείο και δέχθηκε επίσης επίθεση από τον δράστη, σύμφωνα με τις μαρτυρίες. Στη συνέχεια, άνοιξε τις πόρτες για να βγουν οι επιβαίνοντες, όπως περιέγραψε η ίδια πηγή.

Αστυνομικοί έσπευσαν στο σημείο και συνέλαβαν τον δράστη.

Σύμφωνα με τον Λόταρ Χ., έναν αυτόπτη μάρτυρα ηλικίας 87 ετών, που μίλησε στη Lübecker Nachrichten, «οι επιβάτες πήδηξαν από το λεωφορείο φωνάζοντας. Ήταν τρομακτικό. Έπειτα, οι τραυματίες απομακρύνθηκαν. Ο δράστης ήταν οπλισμένος με ένα κουζινομάχαιρο» εξήγησε ο 87χρονος.

Το προφίλ του δράστη

Η εφημερίδα Luebecker Nachrichten μετέδωσε ότι ο ύποπτος της επίθεσης στο λεωφορείο στο Λίμπεκ είναι ένας 34χρονος, με καταγωγή από το Ιράν, που έχει πλέον τη γερμανική υπηκοότητα. Σύμφωνα με την ίδια πηγή ζούσε στο Λίμπεκ εδώ και χρόνια.

Η γερμανική εφημερίδα αναφέρει επίσης ότι το υπουργείο Εσωτερικών του Σλέσβιχ-Χόλσταϊν δεν έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι υπάρχει τρομοκρατικό υπόβαθρο στην επίθεση.