Τουρκία: Δεν θα επηρεαστεί η οικονομία από την απόπειρα του πραξικοπήματος

Τουρκία: Δεν θα επηρεαστεί η οικονομία από την απόπειρα του πραξικοπήματος

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό αξιωματικών και στρατιωτών που συμμετείχαν στο αποτυχημένο πραξικόπημα.

Η τουρκική οικονομία δε θα έχει μακροπρόθεσμες συνέπειες από την αποτυχημένη προσπάθεια πραξικοπήματος, πέρα από μια μικρή επίπτωση στην προσπάθεια οικονομικής ανάπτυξης, δήλωσε σήμερα ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Μεχμέτ Σιμσέκ.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι τα μακροοικονομικά δεδομένα της Τουρκία είναι σταθερά, ενώ η κυβέρνηση προσανατολίζεται προς την υλοποίηση δομικών μεταρρυθμίσεων στην οικονομία.

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό αξιωματικών και στρατιωτών που συμμετείχαν στο αποτυχημένο πραξικόπημα

Οι τουρκικές υπηρεσίες ασφάλειας συνεχίζουν να ερευνούν σε πόλεις, αλλά και απομακρυσμένες περιοχές, προκειμένου να εντοπίσουν αξιωματικούς και στρατιώτες που συμμετείχαν στο αποτυχημένο πραξικόπημα και τον οπλισμό τους.

Υψηλόβαθμος αξιωματούχος δηλώνει επίσης ότι μερικοί αξιωματικοί που συμμετείχαν στην προσπάθεια του πραξικοπήματος έχουν διαφύγει στο εξωτερικό, ενώ δε φαίνεται να έχουν διαμορφωθεί οι συνθήκες που θα επιτρέψουν μία νέα προσπάθεια κατάληψης της εξουσίας από το στρατό.

Παράλληλα γίνεται γνωστό ότι η κεντρική στρατιωτική διοίκηση της Τουρκίας, έχει υποστεί “σοβαρό πλήγμα,” αλλά εξακολουθεί να λειτουργεί σε συνεργασία με τις μυστικές υπηρεσίες, το στρατό, αλλά και την κυβέρνηση.

Διαβάστε επίσης:

Η μαζική εκκαθάριση του Ερντογάν μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα