Τραμπ για πρώην διευθυντή FBI: Ήταν ένας φιγουρατζής

Τραμπ για πρώην διευθυντή FBI: Ήταν ένας φιγουρατζής
President Donald Trump pauses as he talks to reporters during a meeting with former Secretary of State Henry Kissinger in the Oval Office of the White House, Wednesday, May 10, 2017, in Washington. (AP Photo/Evan Vucci)

«Θα τον έδιωχνα έτσι κι αλλιώς» είπε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Την πρώτη του συνέντευξη μετά το σάλο που δημιουργήθηκε από την απόλυση του διευθυντή του FBI έδωσε ο Ντόναλντ Τραμπ, αλλάζοντας ελαφρώς την αρχική εκδοχή για την απόφασή του (ότι τον απέλυσε μετά από εισήγηση του υπουργείου Δικαιοσύνης).

«Θα τον έδιωχνα έτσι κι αλλιώς» είπε ο πρόεδρος, χαρακτηρίζοντας τον Κόμεϊ «φιγουρατζή», που προκαλούσε αναταραχή στο FBI.

«Ήταν δική μου απόφαση, θα τον έδιωχνα όποια και να ήταν η εισήγηση» εξήγησε στο NBC.

Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι ως πρόεδρος των ΗΠΑ δεν είναι υπό έρευνα για την υπόθεση των Ρώσων χάκερ και πώς επηρεάσαν (σύμφωνα με τις καταγγελίες) το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών.

«Τον ρώτησα να μου πει, αν είναι εφικτό, κατά πόσο είμαι στα πρόσωπα που εξετάζονται και μου απάντησε αρνητικά» εξήγησε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να σταματήσει η έρευνα για την υπόθεση, όπως τον κατηγορούν αρκετοί ιδίως από το στρατόπεδο των Δημοκρατικών.

«Δεν έχω καμία σχέση με τη Ρωσία, δεν έχω συμφέροντα στη Ρωσία, δεν έχω επενδύσεις και ακίνητα» υπογράμμισε.

Πάντως, η αρμόδια Επιτροπή της Γερουσίας που εξετάζει την υπόθεση συνεχίζει τις έρευνες. Ήδη ζήτησε από τον τέως σύμβουλο του Τραμπ για θέματα Εθνικής Ασφάλειας, Μάιλ Φλιν, να της παραδώσει όλο το υλικό που έχει στη διάθεσή του σχετικά με τη Ρωσία.

Ο Φλιν είναι στο επίκεντρο της έρευνας για την πιθανολογούμενη παρέμβαση της Μόσχας στις εκλογές.

Τον Φεβρουάριο αναγκάστηκε να παραιτηθεί από τη θέση του συμβούλου, όταν έγινε γνωστό ότι δεν αποκάλυψε το περιεχόμενο των συζητήσεων του με τον Ρώσο πρεσβευτή στις ΗΠΑ και στη συνέχεια παραπλάνησε τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς σχετικά με τις συζητήσεις αυτές.

Διαβάστε επίσης: Τραμπ-FBI: Το φάντασμα του Watergate επάνω από την Ουάσινγκτον