Τραμπ και Κλίντον κέρδισαν οριακά στο Μιζούρι

Τραμπ και Κλίντον κέρδισαν οριακά στο Μιζούρι
epa05247077 A Trump supporter poses in front of a mobile billboard outside of Grumman Studios before a campaign rally for businessman and US Republican presidential candidate Donald Trump in Bethpage, on Long Island, New York, USA, 06 April 2016. Voters will go to the polls for the New York primary on 19 April. EPA/PETER FOLEY

Ελάχιστη ήταν η διαφορά από τους Σάντερς και Κρουζ στις προκριματικές εκλογές της πολιτείας.

Ο Ντόναλντ Τραμπ και η Χίλαρι Κλίντον ανακηρύχθηκαν και επισήμως νικητές των προκριματικών εκλογών που διεξήχθησαν στις 15 Μαρτίου στο Μιζούρι.

Η διαφορά μεταξύ της Κλίντον και του Μπέρνι Σάντερς στους Δημοκρατικούς και του Ντόναλντ Τραμπ με τον Τεντ Κρουζ στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα ήταν τόσο μικρή που τα αποτελέσματα των εκλογών αυτών δεν είχαν ακόμη επικυρωθεί.

Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα, η Κλίντον κέρδισε τον Σάντερς με ποσοστό 49,6% έναντι 49,36%, ή με διαφορά μόλις 1.574 ψήφων. Στο Ρεπουμπλικανικό κόμμα, ο Τραμπ έλαβε ποσοστό 40,84% και ο Κρουζ 40,63%, με τη διαφορά να φθάνει τις 1.965 ψήφους. Έτσι, ο Τραμπ εξασφάλισε 25 εκλέκτορες και ο Κρουζ 15.

Η Κλίντον και ο Σάντερς εξασφάλισαν ο καθένας από 34 εκλέκτορες.

Πλέον, η Κλίντον έχει συνολικά 1.305 εκλέκτορες και χρειάζεται να φτάσει στους 2.383 για να εξασφαλίσει το χρίσμα του Δημοκρατικού κόμματος. Ο Μπέρνι Σάντερς έχει 1.086 εκλέκτορες.

Στο Ρεπουμπλικανικό κόμμα, ο Ντόναλντ Τραμπ έχει 742 εκλέκτορες, έναντι 529 του Κρουζ. Για να πάρει το χρίσμα ένας υποψήφιος χρειάζεται 1.237 εκλέκτορες.

Ο Ντόναλντ Τραμπ προηγείται κατά έξι ποσοστιαίες μονάδες

Ο Ντόναλντ Τραμπ υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, για το προεδρικό χρίσμα έχει την υποστήριξη του 41% των ψηφοφόρων του κόμματος, έναντι ποσοστού 35% που υποστηρίζουν τον συνυποψήφιο του, Τεντ Κρουζ, σύμφωνα με δημοσκόπηση (Reuters/ Ipsos).

Στο στρατόπεδο των Δημοκρατικών, η Χίλαρι Κλίντον και ο Μπέρνι Σάντερς έχουν ο καθένας την υποστήριξη του 48% των ψηφοφόρων του κόμματος, σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση.