Τραμπ: Το Obamacare έχει πεθάνει

Τραμπ: Το Obamacare έχει πεθάνει
epa06269750 US President Donald J. Trump delivers remarks during a cabinet meeting in the West Wing of the White House in Washington, DC, USA, 16 October 2017. Today's meeting is the first time Secretary of State Rex Tillerson and President Trump have appeared together since a difference of opinion on North Korea earlier this month. EPA/SHAWN THEW

Ο Αμερικανός πρόεδρος για μια ακόμη φορά δηλώνει ότι το σύστημα Υγείας του Μπαράκ Ομπάμα θα καταργηθεί πλήρως.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωσε την Δευτέρα ότι ο νόμος ασφαλιστικής και υγειονομικής κάλυψης, η «ναυαρχίδα» της διακυβέρνησης του Μπαράκ Ομπάμα, ανήκει στο παρελθόν εξαιτίας των ελλείψεών του.

Το «Obamacare, είναι τελειωμένο, έχει πεθάνει, έχει ξεχαστεί» υπογράμμισε ο μεγιστάνας από τον Λευκό Οίκο.

«Δεν υπάρχει τίποτα πλέον από το Obamacare. Το λέω εδώ και χρόνια, η ιδέα δεν θα μπορούσε ποτέ να λειτουργήσει, ακόμα και στις καλύτερες μέρες της».

Ο Ντόναλντ Τραμπ αναφέρθηκε προφανώς στο πλέον ανησυχητικό ψεγάδι της μεγαλόπνοης μεταρρύθμισης του 2010, την αύξηση του ασφαλιστικού κόστους περίθαλψης για τους πολίτες που δεν καλύπτονται από κάποιο ασφαλιστικό πρόγραμμα από τον εργοδότη τους ή δεν εντάσσονται σε δημόσια προγράμματα. Αυτοί οι ασφαλισμένοι λαμβάνουν επιδόματα και επιδοτήσεις προκειμένου να μπορέσουν να καλύψουν το κόστος ασφάλισης, ωστόσο ορισμένοι εξ αυτών είδαν τα έξοδά τους να αυξάνονται εδώ και μερικά χρόνια.

Οι Ρεπουμπλικάνοι, επισήμανε ο Αμερικανός πρόεδρος, εργάζονται ωστόσο για την εύρεση μιας «βραχυπρόθεσμης» λύσης όπου, όπως ο ίδιος προβλέπει, οι Δημοκρατικοί θα συμμετάσχουν, καθώς την ευθύνη του «λάθους θα φέρουν εκείνοι στην περίπτωση που επικρατήσει το χάος».