Τράπεζα της Αγγλίας: Τα κρυπτονομίσματα έχουν αποτύχει ως χρήμα

Τράπεζα της Αγγλίας: Τα κρυπτονομίσματα έχουν αποτύχει ως χρήμα
epa05766581 The Bank of England in London, Britain, 02 February 2017. Bank of England Governor Mark Carney delivered the Bank's quarterly Inflation report 02 February. EPA/ANDY RAIN

Ποιους κινδύνους βλέπει για τα ψηφιακά νομίσματα ο διοικητής της τράπεζας.

Τα κρυπτονομίσματα αποτυγχάνουν ως μορφή χρημάτων και έχουν δείξει κλασικά σημάδια ότι είναι οικονομική φούσκα, απαιτώντας από τις ρυθμιστικές αρχές να προστατεύσουν τους καταναλωτές και να σταματήσουν τη χρήση τους για παράνομες δραστηριότητες, σημείωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας, Mark Carney.

Σύμφωνα με το Reuters, ο κ. Carney δεν έκανε λόγο για απαγόρευση των κρυπτονομισμάτων, όπως το bitcoin,αλλά είπε ότι χρειάζεται ρύθμιση και τόνισε ότι δεν θα αντικαταστήσουν αποτελεσματικά τα παραδοσιακά νομίσματα.

«Τα κρυπτονομίσματα χρησιμοποιούνται ως χρήμα, στην καλύτερη περίπτωση, μόνο για κάποιους ανθρώπους και σε περιορισμένη έκταση, και ακόμη και τότε παράλληλα με τα παραδοσιακά νομίσματα των χρηστών. Η σύντομη απάντηση είναι ότι αποτυγχάνουν», είπε σε ομιλία του.

«Επί του παρόντος, αυτά τα περιουσιακά στοιχεία εγείρουν πολλά ζητήματα σχετικά με την προστασία των καταναλωτών και των επενδυτών, την ακεραιότητα της αγοράς, τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας, τη φοροδιαφυγή και την αποφυγή των capital controls και των διεθνών κυρώσεων», τόνισε.

Αντίθετα, βλέπει θετικά την τεχνολογία που συνδέεται με τα ψηφιακά νομίσματα.